livios logo

Warmte in een retrojasje

Foto DOVRE
  

Foto DOVRE
  

Foto DOVRE
  

Een houtkachel als product in de kijker. Niet eens zo een gek idee bij deze temperaturen die doen denken aan lang vervlogen tijden. En laat nu dat ook de jongste boreling doen van fabrikant Vintage: een retrokachel uitgerust met de technologie van vandaag.

Vintage is verkrijgbaar in drie afmetingen: VINTAGE 50, VINTAGE 35 en VINTAGE 30 en er zijn per model nog verschillende accessoires beschikbaar. Voor de afwerking kunt u kiezen voor een antraciet gelakte versie of een emailuitvoering in wit of groen. Zo maakt u van deze houtkachel een stijlvolle aanwinst in uw interieur!

Charme van het vuur

Het vlambeeld blijft een krachtige troef bij houtkachels. Met Vintage krijgt u een extra ruim zicht op het vlammenspel dankzij het grote glasoppervlak. Het vuur is uitstekend te regelen via de primaire en secundaire luchttoevoer. Bij deze kachel is het ook mogelijk om rechtstreekse verbrandingsluchttoevoer van buitenaf te nemen.

Gietijzer

Vintage bestaat uit hoogwaardig gietijzer: de perfecte warmtegeleider. Deze kachel biedt een hoog rendement en minimale milieubelasting. Bij de kleurafwerking is er keuze tussen een antraciet gelakte versie of een emailuitvoering in wit of groen. Naast de basisuitvoering met pootjes kunt u kiezen uit een assortiment van bijkomende onderstellen: een houtvak, tablet of cradle bieden u eveneens mogelijkheden om het stookhout op te bergen.

Rookkanaal in email

Een geëmailleerde Vintagekachel in groen of wit heeft echt een unieke uitstraling. Om uw Vintage helemaal tot in de puntjes af te werken, zijn er ook geëmailleerde aansluitbuizen beschikbaar. De Vintage bestaat uit hoogwaardig gietijzer, wat een perfecte warmtegeleider is.
Prijs: van 1.490 tot 2.360 euro, exclusief btw.

Meer info op www.dovre.be

-------------------

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/kachels-en-haarden/warmte-in-een-retrojasje/