livios logo

Haal verse lucht in huis met een luchtreiniger

Liefst 90 % van onze tijd brengen we binnenshuis door en dat in niet altijd even propere lucht. Nochtans valt het belang ervan niet te onderschatten. Vervuilde lucht bevat veel stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals allergenen, bacteriën, virussen, tabaksrook, pollen … Een luchtreiniger is bijgevolg geen overbodige luxe. Daikin stelt enkele producten voor.

Onderzoek legt een duidelijk verband tussen gezondheidsproblemen en luchtkwaliteit. Het is essentieel om chemische verontreinigingen (via cosmetica, bouwmaterialen, ...) en aanwezige allergenen te verwijderen en te vernietigen. Ze hebben een rechtstreekse negatieve impact op de gezondheid en kunnen astma en allergische reacties uitlokken of verergeren. Daarnaast zijn woningen en gebouwen tegenwoordig beter geïsoleerd dan ooit waardoor de uitwissenling tussen buiten- en binnenlucht sterk vermindert.

Geur

Luchtreinigers produceren niet alleen zuivere lucht, tegelijkertijd verwijderen ze ook de stofdeeltjes die vervelende geuren produceren. Door de ongewenste en mogelijk gevaarlijke stofdeeltjes weg te halen, draagt de luchtreiniger bij tot een betere en gezonde woonomgeving.

MC70L

Het nut van een luchtreiniger is duidelijk. Zo is er de MC70L die werkt met de streamertechnologie. Dit is een type plasma-ontlading waarbij zeer snelle elektronen in botsing komen met zuurstof- en stikstofmoleculen. Vervolgens worden ze geactiveerd en zorgen zo voor de oxyderende afbraak van bacteriën. Deze vorm van afbraak laat toe bacteriën, schimmels en gevaarlijke chemische stoffen en allergenen te elimineren. Vergeleken met een standaard plasma-ontlading (glimontlading), is het ontladingsbereik van de Streamer Discharge van Daikin breder. Dat maakt het eenvoudiger voor elektronen om in de lucht te botsen met de zuurstof- en stikstofmoleculen. Dit resulteert in een oxyderende afbraaksnelheid die 1.000 keer groter is dan die met hetzelfde elektrische vermogen.

Ururu

De Daikin Ururu gaat nog een stapje verder en bestrijdt ook droge lucht. Vooral in de winter is lucht in huis te droog. Ze bevat dan minder vocht en het ventileren maakt het er in huis niet beter op. Dit kan leiden tot hoesten, droge ogen, irritatie van contactlenzen en een droge huid. Net als de MC70L produceert de Ururu een beperkt aantal decibels en kan deze ook op de slaapkamer werken. Het reservoir van 4 liter maakt een aansluiting op het waternet overbodig.

Daikin Airconditioning Belgium


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/koeling/23968/haal-verse-lucht-in-huis-met-een-luchtreiniger/