livios logo

Wat kosten rolluiken, screens of airconditioning?

Met rolluiken en zonwering hou je de zon buiten tijdens de warme zomermaanden. Ook met airconditioning hou je het hoofd lekker koel. Maar hoeveel betaal je gemiddeld voor deze investeringen? En wat zijn de grote prijsbepalers? We zochten het samen met enkele specialisten voor je uit!

Rolluiken houden de zon buiten, zorgen voor verduistering en hebben een isolerende functie.

Foto Belisol ramen en deuren
  

Screens houden zowel de zon als insecten buiten wanneer jij vindt dat het nodig is.

Foto RENSON Sunprotection
  

Met een lucht-luchtwarmtepomp of airconditioning kan je je woning eenvoudig koelen.

Foto Daikin Airconditioning Belgium
  

1. Wat kost een rolluik?

Rolluiken hebben heel wat voordelen: ze houden de zon buiten en zorgen voor verduistering. Daarnaast hebben ze ook een isolerende functie. Hierdoor blijft de warmte in de winter beter binnen en blijft het koeler in de zomer. Samen met Gert Dreesen van Harol overlopen we het prijskaartje.

Ontdek het hier.

2. Wat kost een screen?

Screens of verticale zonneschermen bieden extra comfort: ze houden zowel de zon als insecten buiten wanneer jij vindt dat het nodig is. En dat zonder het zicht op je tuin te verliezen. Specialist Winsol licht het prijskaartje toe.

Ontdek het hier.

3. Wat kost een lucht-luchtwarmtepomp of airconditioning?

Met een lucht-luchtwarmtepomp of airconditioning kan je je woning eenvoudig koelen. Gedaan met puffen en hijgen! Maar hoeveel kost dit systeem? Veerle Quintelier van Daikin en Rudy Gielen van Mitsubishi Electric geven een woordje uitleg.

Ontdek het hier.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/koeling/53967/wat-kosten-rolluiken-screens-of-airconditioning/