livios logo

Daikin: Babylonische spraakverwarring vermeden

Daikin en airconditioning zijn even onlosmakelijk verbonden als bijvoorbeeld Pritt en lijm. Maar vanwaar komt nu de naam Daikin? We vroegen het aan Carine Lefèvre. Zij legt ons uit dat Daikin eigenlijk een verbastering of verkorting van de oorspronkelijke naam is. En passant wijdt ze ons ook in in de betekenis van het logo.

“Osaka Kinzoku of Osaka Metaal, zo doopte Akira Yamada zijn firma in 1924. Deze naam bleek echter te lang, waardoor iedereen al snel de roepnaam Daikin gebruikte. De letter O van Osaka wordt in het Chinees immers uitgesproken als Dai. Kin is dan weer de afkorting van Kinzoku of metaal,” verduidelijkt directiesecretaresse Carine Lefèvre bij Daikin.

Achter het logo van Daikin zit dan weer wel een hele filosofie verwerkt. “De driehoek, die sinds 1982 wordt gebruikt, staat voor de integratie van de drie technologische activiteiten van Daikin: mechanica, chemie en elektronica. De rechterbovenhoek van de driehoek symboliseert daarbij Daikins innoverende geest.”

Ook het kleurgebruik in de naam en het logo hebben hun betekenis. “De hemelsblauwe kleur staan voor vernuft en schranderheid, het lichtblauw verwijst dan weer naar Daikins kennis en openheid. De zwarte kleur tot slot straalt strengheid, belangrijkheid, een positieve aanwezigheid en stabiliteit uit.”

-------------------

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/koeling/daikin-babylonische-spraakverwarring-vermeden/