livios logo

Storend geluid van airco's: hoe oplossen?

Vraag

Mijn onderbuur is een kapsalon. Zij hebben nu op het dak van de garage, dat uitkomt op mijn terras en slaapkamer, 2 airco's geplaatst op nog geen meter van mijn slaapkamerraam en geen meter van mijn terras. Dat maak een ferm storend geluid. Ik heb gevraagd om dit anders op te lossen, maar krijg als antwoord dat het mag van de huisbaas en ik dit maar met hem moet regelen.

De huisbaas is komen luisteren en vindt dat de vogeltjes en de wind meer lawaai maken dan dat. Ik heb al geen goede relatie met mijn huisbaas omdat wij al drie jaar met natte kelders zitten, waar hij ook niks aan wil doen. Dus je kan begrijpen dat het hek hier nu helemaal van de dam is

Bol het hier toch af zegt hij tegen mij of ik zal er eens 5o euro huur bij doen. Ik ben invalide en heb maar een beperkte uitkering. Ik vind niet zo snel een ander appartement dat ik kan betalen. Ik woon hier al 10 jaar en heb steeds correct mijn betalingen gedaan. Na drie jaar  met natte kelders kan dit er allemaal niet meer bij. Ik word gek van dat geronk en ze is ook al een paar keer vergeten het 's nachts uit te zetten. Wat kan ik nog doen?

Antwoord

Dit is een vervelende kwestie die veel irritatie en frustratie kan teweeg brengen. Indien een gesprek niet helpt rest enkel langs gerechtelijke weg oplossing te zoeken.

Je kan op voet van art. 544 BW een procedure inleiden voor de Vrederechter. De Vrederechter kan ter plaatse komen om te oordelen of de overlast de normale grenzen van het nabuurschap overstijgen. In dat geval kan beslist worden dat de airco moet verplaatst worden.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/koeling/vraag/36280/storend-geluid-van-aircos-hoe-oplossen/