livios logo

Met deze vijf tips wapen je je verwarming tegen de koude

Draai ook jij de verwarming een graad hoger tijdens de wintermaanden? Da's één manier om de koude tegen te gaan. Maar de beste garantie tegen negatieve temperaturen is een goed functionerende verwarmingsinstallatie. Met deze vijf tips haal je het maximale uit je ketel!

OnderhoudCV


  

folie reflecterend sxc


  

1. Begin met de basis: regelmatig onderhoud

Een regelmatig onderhoud is de basis. En verplicht! Verwarm je met stookolie of een vaste brandstof? Dan is een jaarlijks nazicht nodig. Voor toestellen op gas volstaat een tweejaarlijks onderhoud. Al gebeurd? Zoveel te beter! Nog niet van gekomen? Zoek dan nu een vakman in de buurt en leg een afspraak vast.

2. Regel je installatie goed in

Een goed werkende verwarmingsinstallatie is een efficiënte installatie. Laat je ketel dus zo goed mogelijk dimensioneren door een verwarmingsspecialist. Niet alleen goed voor je rekening, maar ook voor de levensduur van het systeem.

3. Isoleer je cv-leidingen

Je verwarming voorziet je radiatoren en convectoren van warm water. Logisch. Ook logisch: door die leidingen te isoleren, gaat er minder warmte verloren. Vooral bij buizen in koude ruimtes. Ontdek hier hoe je stap voor stap je warmwatercircuit isoleert.

4. Ontlucht je verwarming

Maken jouw radiatoren borrelende geluiden? Dan zit er te veel lucht in het systeem. Het gevolg? Je radiatoren warmen niet meer zo goed op. Met deze klus is dat zo verholpen.

5. Breng folie aan

Een radiator straalt warmte uit naar alle kanten. Met een folie kaats je als het ware alle warmte de leefruimte binnen. Zo stijgt je comfort en daalt je energiefactuur. Lees hier hoe je dat best aanpakt! Er bestaan vandaag ook varianten die je tegen de achterkant van de radiator aanbrengt.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/verwarmingstechnieken/27031/met-deze-vijf-tips-wapen-je-je-verwarming-tegen-de-koude/