Je woning energiezuinig renoveren of verwarmen?

Op welke manier ga jij je woning verwarmen? Via de BENOvatietest ontdek je hoe jij energie kan besparen. Blijkt een warmtepomp de ideale verwarmingsmethode voor jouw gerenoveerde of nieuwe woning? Dan zijn de lucht-waterwarmtepompen van Remeha of Daikin misschien wel de oplossing die je zoekt. We zetten alle nieuwigheden voor jou op een rij.

Test hoe jij energie kan besparen

De energieprijzen swingen de pan uit. Door je woning energiezuinig te renoveren, kan jij je energiefactuur verlagen. Maar hoe weet je hoe energiezuinig je woning is, waarmee je energie verspilt en hoe je het beter kan doen? De BENOvatietest helpt je meer inzicht krijgen. Je komt te weten hoe goed je woning scoort op vlak van isolatie en technieken en je krijg gepersonaliseerd advies om je energieverbruik te verminderen.

Doe jij de test? Surf dan naar www.mijnbenovatie.be/nl/BENOvatietest en vul de lijst in met vragen over de toestand van je dak, buitenmuren, ramen, deuren, vloeren en technieken. Daarna ontvang je via e-mail een BENOvatierapport waaruit blijkt hoe goed of slecht je woning scoort op het vlak van isolatie, verwarming, ventilatie, waterbehandeling, verlichting… Daarnaast krijg je gratis advies om je woning te verbeteren samen met een link naar bouwmaterialen en -systemen, mogelijke plaatsers en verdelers.

Meer info: www.mijnbenovatie.be

Nieuwe warmtepomp voor nieuwbouwwoningen met uniek montageframe

Met de Eria Tower Ace S biedt Remeha een lucht-waterwarmtepomp op maat van nieuwbouwwoningen. De binnenunit is 190 cm hoog, maar erg smal waardoor ze weinig vloeroppervlak in beslag neemt. Dankzij de ingebouwde boiler van 190 liter heb je ook geen extra plaats nodig voor een boiler en geniet je van voldoende warmwatercomfort. Je kan de binnenunit dus perfect in een kleine berging integreren.

Dankzij een ingenieus montageframe is deze warmtepomp erg makkelijk te installeren. Remeha ontwikkelde een speciaal frame dat je in eerste instantie kan plaatsen, zodat je de waterleidingen en vloerverwarming al kan aansluiten. Een groot deel van het installatiewerk kan dus al uitgevoerd worden voordat de binnenunit effectief wordt geplaatst. Dat kan in een later stadium wanneer je in de woning trekt. De binnenunit kan dan dankzij ingebouwde wieltjes over het frame gerold worden.

Meer info: www.remeha.be

Daikin lanceert 3 nieuwe lucht-waterwarmtepompen

Daikin breidt haar bestaand gamma lucht-waterwarmtepompen verder uit met drie nieuwe toestellen:

  • Daikin Split Altherma 3R LT: de energiezuinige oplossing voor nieuwbouwwoningen
  • Daikin Hydro Split Altherma 3H MT: voor nieuwbouw en renovatie
  • Daikin Multisplit+: de all-in-one oplossing voor bestaande woningen

De Daikin Split Altherma 3R LT haalt een hoger energierendement en comfortniveau ten opzichte van een traditioneel verwarmingssysteem en is dus ideaal voor nieuwbouwwoningen. De buitenunit is bovendien combineerbaar met vier verschillende binnenunits: een wandmodel, een geïntegreerd vloermodel met warmwaterketel, een geïntegreerd bi-zonemodel met regeling van de temperatuur in verschillende zones voor een combinatie van vloerverwarming met radiatoren en de geïntegreerde ECH2O-versie voor aansluiting op zonnecollectoren.

De Daikin Hydro Split Altherma 3H MT is het ideale systeem als je bij een renovatie je ketel wil vervangen door een groenere oplossing. De warmtepomp kan zowel aangesloten worden op vloerverwarming als op radiatoren tot 65°. De binnenunits zijn eveneens verkrijgbaar in de vier bovenstaande uitvoeringen.

De Daikin Multisplit+ is tot slot speciaal ontwikkeld voor wie zijn verouderd verwarmingssysteem in een kleine tot middelgrote woning wil vervangen. Deze warmtepomp is een all-in-one systeem dat je woning niet alleen verwarmt en koelt, maar ook van sanitair warm water voorziet dankzij een watertank van 90 of 120 liter. Bovendien is deze multisplit bedienbaar vanop afstand via een app en compatibel met Amazon Alexa en Google Assistent.

Meer info: www.daikin.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media