livios logo

Ga je verbouwen? Met deze warmtepomp laat je je verwarmingsbuizen liggen

Ben je op zoek naar een alternatief voor je traditionele verwarmingsketel? Of je nu gaat bouwen of renoveren, met de lucht-waterwarmtepomp Altherma 3 H HT van Daikin kan je je woning energiezuinig verwarmen, koelen en van sanitair warm water voorzien. De nieuwe technologie in de compressor zorgt dat je watertemperaturen tot 70°C produceert, zelfs als het buiten -15°C is. Dankzij het A+++ energielabel bespaar je bovendien op je energiefactuur. Ideaal om je traditionele verwarmingsketel mee te vervangen.

Makkelijk en plaatsbesparend

De Altherma 3 H HT kan je zowel inzetten bij afgiftesystemen op lage als hoge temperatuur. Ga je renoveren? Dan hoef je je bestaande radiatoren en verwarmingsbuizen niet eens te vervangen. Dankzij het compacte design neemt je nieuwe warmtepomp zelfs amper plaats in. Installeer je het vloermodel? Dan hoef je maar een grondoppervlakte van maximum 0,36 m² te voorzien.

Energiezuinig en fluisterstil

Dankzij de nieuwe technologie in de buitenunit behoud je de volledige verwarmingscapaciteit zelfs bij erg lage buitentemperaturen. Het toestel beschikt daardoor over het energielabel A+++ voor verwarmen. De warmtepomp is bovendien niet alleen energiezuinig, maar ook fluisterstil: in standaardmodus produceert de unit een geluidsdruk van 38 en in fluisterstille modus zelfs maar van 35 dBA.

Opvallend ontwerp

Je kan de Daikin Altherma 3 H HT buitenunit combineren met drie verschillende binnenunits: het vloermodel met geïntegreerde boiler van 180 of 230 liter, het wandmodel of het ECH²O-model. Ook het ontwerp biedt je woning een meerwaarde: dankzij het zwarte rooster op de voorkant is de ingebouwde ventilator volledig onzichtbaar. De matgrijze behuizing reflecteert dan weer de kleur van de achterliggende muur.

De voordelen op een rijtje:

  • Verwarm je water tot 70°C, zelfs als het buiten -15°C is 
  • Laat je bestaande verwarmingsbuizen gewoon liggen
  • Combineer de warmtepomp met radiatoren op hoge temperatuur
  • Bespaar energie dankzij het A+++ energielabel
  • Kies tussen een model op 14, 16 of 18 kW
  • Kies voor een versie die alleen verwarmt of verwarmt en koelt
  • De warmtepomp produceert maar 38 dBA in standaard- en 35 dBA in stille modus
  • Kies tussen een wandmodel of geïntegreerd model met boiler van 180 of 230 liter
  • Bestuur je warmtepomp vanop afstand met de Smartphone Daikin Controller

Meer info: www.daikin.be

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/verwarmingstechnieken/ga-je-verbouwen-met-deze-warmtepomp-laat-je-je-verwarmingsbuizen-liggen/