livios logo

Vaillant pakt uit met milieuvriendelijke warmtepompboilers

Vaillant vervangt zijn huidige aanbod warmtepompboilers door de nieuwe reeks aroSTOR. Dit gamma is uitgebreider, stiller én milieuvriendelijker. 

Het nieuwe aroSTOR-gamma omvat één wandmodel van 150 liter en twee vloermodellen van 200 liter en 270 liter. Die grotere modellen zijn ideaal voor passiefwoningen of lage-energiewoningen. Daar is sanitair warm water namelijk vaak belangrijker dan de behoefte aan verwarming. De kleinere modellen zijn dan weer perfect voor de vervanging van een oude elektrische boiler.

Deze warmtepompboilers halen 75% van de nodige energie uit de lucht: een goedkope én ecologische oplossing.

Foto Vaillant
  

Ecologische oplossing

Vaillant breidt niet alleen het gamma uit, ze gebruiken ook een nieuw en natuurlijk koudemiddel: R290. Daarnaast beschikken alle modellen over een A+ energielabel. Een aroSTOR werkt met warmtepomptechnologieën. Daardoor halen de warmtepompboilers 75% van de nodige energie uit de lucht: een goedkope én ecologische oplossing. Wil je geen buitenlucht gebruiken? Dankzij diverse accessoires kan de warmtepompboiler ook lucht uit een niet-verwarmde kamer gebruiken.

Stille werking

Naast de ecologische voordelen heeft aroSTOR nog een belangrijke troef: je kan hem amper horen. Het werkingsgeluid beperkt zich tot een maximum van 48 decibel. Op één meter afstand produceren de staande uitvoeringen 41 decibel, terwijl de wandmodellen het nog beter doen met amper 33 decibel.

In het najaar zal Vaillant het gamma verder uitbreiden met een vloermodel van 270 liter met extra warmtewisselaar. Daarmee is ook bijverwarming via thermische zonnepanelen of via een soloketel mogelijk.

 

Meer info: www.vaillant.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/verwarmingstechnieken/vaillant-pakt-uit-met-milieuvriendelijke-warmtepompboilers/