livios logo

Hoe gleuven vloerverwarming dichten?

Vraag

Wij laten binnenkort vloerverwarming in onze woonkamer en keuken frezen en leggen. Hierna ga ik zelf de freesgleuven dichtsmeren. Wij gaan laminaat hierop leggen. Kan ik dit beter met zandcement doen of betonmortel? Geleidt zandcement de warmte voldoende omhoog of is er ook nog iets anders op de markt waarmee ik deze gleuven het beste kan dichtsmeren?

Als volgt leggen wij laminaat op de vloer, hoe lang moet ik het zandcement (of ander materiaal) laten drogen voordat ik de ondervloer en het laminaat leg? Alvast bedankt voor jullie antwoord. 

Antwoord

Het beste om te doen is een zeer vloeibaar snel hardende egaline te gebruiken die de buizen perfect gaat omhullen. Er bestaan producten die geen korrels bevatten als granulaat zodat het mengsel heel vloeibaar kan gemaakt worden en goed onder en naast de buizen zal aansluiten. Dit gaat de stabiliteit en de warmtegeleiding ten goede komen.

Deze LDS GreenFloor is zo snel hard maar ook zeer snel droog. Hier zijn alle sterktevarianten toepasbaar enkel hoe hoger de sterkteklasse hoe sneller de droging en uitharding.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/verwarmingstechnieken/vraag/35598/hoe-gleuven-vloerverwarming-dichten/