livios logo

Hoeveel Watt geeft radiator?

Vraag

Ik heb een buisradiator in de badkamer van het appartement van 140 cm hoog en 80 cm breed met 40 stalen buizen van 19 mm diameter en met een thermostatische kraan met dubbele aansluiting. Het warmt niet genoeg op. De badkamer is maar 3 x 2 m en 2,4 m hoog. Er staat geen merk op de radiator en de eigenaar zegt dat dit berekend is. Volgens mij zou 1500 W mogen zijn. Hoeveel zou deze radiator kunnen geven?

Antwoord

Dit zijn veel te weinig gegevens om te kunnen antwoorden. Hoeveel is er volgens de warmteverliesberekening nodig? Op welke watertemperatuur is de radiator gestuurd: 70-50 graden, 60-40? Is er een thermostaat voorzien per appartement? Indien de radiator opwarmt, is die dan overal warm en wat is de aanvoer - en de retourtemperatuur dan? M.a.w. deze vraag kan enkel beantwoord als alle gegevens beschikbaar zijn. Best laat je iemand ter plaatse komen om de situatie te bekijken.

 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/technieken/verwarming-en-koeling/verwarmingstechnieken/vraag/37038/-hoeveel-watt-geeft-radiator/