Werk je terras af voor de zomer met Knauf Powersand

Is het tijd om je nieuwe terras of je tuinpaadjes aan te leggen om erna te genieten van een warme, aangename zomer? Knauf Powersand is een polymeerzand dat dit snel en efficiënt mogelijk maakt.

Foto: Knauf  
Foto: Knauf  

Een polymeer is een molecule die bestaat uit verschillende sterk aan elkaar gehechte deeltjes. Het zand heeft twee grote voordelen bij het opvoegen: het hardt uit zonder dat je het hoeft te mengen met een ander product én is snel regenbestendig. Zeker goed voor als je de klus extra snel wil klaren.

Voor oud en nieuw

Met Knauf Powersand voeg je zowel oude als nieuwe buitenbestratingen op. Of het nu om tuinpaden, terrassen of ingangen gaat. Je kan het zand uitsluitend gebruiken in combinatie met weinig absorberende stenen zoals natuursteen, klinkers of zwak zuigende betondallen.

Vermijd ook om het Powersand te gebruiken in de buurt van vochtige plaatsen, zoals een zwembad of in de buurt van een kraantje. Of op plaatsen waar voertuigen over rijden, zoals een oprit of parkeerplaats. Zorg er bovendien voor dat de ondergrond waar je bestrating op ligt voldoende draagkracht heeft en dat het water vlot weg kan vloeien. Zo vermijd je schade aan de voegen bij kouder weer.

Gebruiksvriendelijk en snel op volle sterkte

Knauf Powersand is gebruiksklaar eens het uit de zak komt. Het zand hardt snel uit in combinatie met water en zorgt voor een sterk klemeffect tussen de tegels of stenen. Bovendien verhindert Powersand dat onkruid doorkomt dankzij zijn hoge natuurlijke zuurtegraad. En ook mieren en insecten vinden geen doorgang.

Als je de plaatsing volledig via het boekje hebt gedaan (vind hier alle details terug), kan je al na zes uur over de bestrating wandelen. Na drie dagen is Knauf Powersand op volledige sterkte en klaar voor belasting en gebruik.

Meer info: www.knauf.be

Producten

Authentica, klinkers voor een sfeervolle bestrating

Wienerberger kleiklinkers

Authentica, klinkers voor een sfeervolle bestrating

Geniet in het zonnetje van je nieuw aangelegd terras

Impermo

Geniet in het zonnetje van je nieuw aangelegd terras

Gietvloeren voor buiten

Floors & More

Gietvloeren voor buiten

Onderhoudstips voor Belgische blauwe hardsteen

Carrieres Du Hainaut - Interieur

Onderhoudstips voor Belgische blauwe hardsteen

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson

Deceuninck

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson