Tuin - Batibouw 2014

 

Betafence - Paleis 1, stand 319

De juiste afsluiting voor elke toepassing 

Betafence presenteert op Batibouw nieuwe hulpmiddelen in omheiningen. Zo selecteer je zelf de beste afsluiting voor jouw toepassing. Verder vult Betafence het Pantanet-assortiment aan met Pantanet Essential, een tuingaas made in Europe.

Schanskorven, een afsluiting op rollen of eentje met panelen? Met de Betafence-simulator, een app voor tablet en pc, weet je in geen tijd welke omheining het best past bij jouw behoeften. Neem een foto met de app, voeg een type afsluiting toe en bepaal aan de hand van twee punten waar ze moet komen. De app tekent de afsluiting, berekent de hoogte en het aantal panelen. Je krijgt een aantal opties: kleur, afmetingen, links of rechts uitgelijnd, met of zonder bovenbuis, …

Nog nieuw op Batibouw is Pantanet® Essential. Samen met de bestaande Pantanet® Protect, Pantanet® Family en Pantanet® Light heeft Betafence nu een aangepast aanbod tuingazen. Pantanet® Essential, met een maas van 100x50 mm en een dubbele neggedraad bovenaan, is beschikbaar in het groen en antraciet en wordt aangeboden met 10 jaar garantie. Net als de andere Pantanet®-types is Pantanet® Essential 100 % made in Europe.

Vraag naar de Betafence-actievoorwaarden en de cashback-actie!

Meer info: www.betafence.be

Wienerberger - Paleis 5, stand 309

Recupereer tot 325 euro op je aankopen bij Wienerberger

Centraal in hal 5 geeft Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en innovatieve totaaloplossingen, een overzicht van zijn uitgebreide assortiment aan bouwmaterialen. Je vindt er alles wat een (ver)bouwer nodig heeft: Porotherm binnenmuurstenen, Koramic kleidakpannen, Terca en Desimpel gevelstenen en Wienerberger kleiklinkers. En als je iets ziet dat je bevalt, krijg je bij aankoop nog een serieus financieel voordeel.

Je krijgt tot 325 euro terug na aankoop van je kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers! Op de Wienerberger-stand kan je een geschenkbon krijgen. Al wat je daarvoor moet doen, is enkele vragen beantwoorden waarin wordt gepeild aan welke producten je de voorkeur geeft. Als je achteraf effectief materialen van Wienerberger koopt, geven de geschenkbonnen recht op terugbetaling van een deel van de aankoopprijs.

Er zijn geschenkbonnen per productgroep, dat wil zeggen drie in totaal: een voor Koramic kleidakpannen, een voor Terca & Desimpel gevelstenen en een voor Wienerberger kleiklinkers. Op kleidakpannen krijg je een ristorno van 125 euro. Op gevelstenen is er een even groot voordeel. Bij de aankoop van kleiklinkers, krijg je met een geschenkbon 75 euro terugbetaald.

Meer info: www.wienerberger.be

Renson - Paleis 1, stand 115

Een terrasoverkapping met oneindige personalisatiemogelijkheden

De Camargue terrasoverkapping van Renson combineert een aluminium constructie met een dak, dat bestaat uit roteerbare aluminium lamellen. Deze buitenruimtes laten je toe meer te genieten van het buitenleven zonder hinder van zon, regen, wind of koude.

De terrasoverkapping kan zowel vrijstaand als aan de gevel gemonteerd worden. Bij gevelmontage kan je de lamellen parallel aan je woning of loodrecht erop laten oriënteren. Renson stelt op Batibouw ook nieuwe lichtdoorlatende lamellen voor. Die zorgen voor extra natuurlijk daglicht in je woning bij aanbouw.

De Camargue kan met verschillende elementen aan de voorzijde en/of zijkanten uitgerust worden. Door het toevoegen van zijelementen ontstaan eindeloze personalisatiemogelijkheden. Windvaste, gemotoriseerde Fixscreen-zonwering is beschikbaar in een 50-tal kleuren en kan met Crystalvensters uitgerust zijn. Je kan ook glazen schuifwanden of Loggia-schuifpanelen integreren. Deze aluminium panelen kunnen uitgerust worden met doek of met houten of aluminium lamellen. Geïntegreerde ledverlichting, verwarmingselementen of flat panel speakers bieden extra comfort.

Batibouwactie
Bij aankoop van een Renson terrasoverkapping vóór 31 maart 2014 krijg je 1 led-strip cadeau.

Meer info: www.renson.be

Abrisud - Paleis 1, stand 317

Zet de weergoden buitenspel

Foto: Abrisud  

Het hele jaar door genieten van je terras of zwembad? Op Batibouw toont Abrisud hoe dat kan met een terras- of zwembadoverdekking op maat. De nieuwste ontwikkelingen zijn een terrasoverdekking, een telescopische zwembadoverdekking en een soepel afdekzeil. 

Met een terrasoverdekking heb je tijdens alle seizoenen plezier van je terras. Je krijgt er een extra leefruimte bij, die - open of gesloten - baadt in daglicht. Je hebt zelfs niet altijd een bouwvergunning nodig zoals bij de traditionele veranda, terwijl de lichte en hoge structuur toch toelaat om grote ruimtes te creëren, met tal van opties voor openingen via de zijkant of het dak. 

Onbekommerd baantjes trekken door weer en wind? Dat kan met ‘Biomorphe’, een telescopische zwembadoverdekking met niet minder dan 7 gepatenteerde componenten. Onder andere een onzichtbare motor op zonne-energie, sfeervolle led-verlichting, automatische verluchting en temperatuursbeheersing via thermische sensoren. Kers op de taart: het unieke geleidingssysteem op basis van ‘omgekeerde telescopie’. De technologie zorgt voor een perfect regelmatig bewegen van de panelen, zonder risico op blokkering.

Zo soepel te hanteren, zo strak wordt het gespannen. Dit afdekzeil kan een flinke belasting aan en is immuun voor bijvoorbeeld plassen regenwater tijdens fikse buien. Anders dan klassieke afdekzeilen blijft het zeil te allen tijde gescheiden van de waterlijn en vormt zo een isolerende luchtlaag waarin de watertemperatuur op niveau blijft. En klaart het weer op? Dan tover je in geen tijd een proper en gebruiksklaar zwembad tevoorschijn… Alle overdekkingen zijn maatwerk.

Meer info op Abrisud 

Marlux - Paleis 1, stand 313

Vernieuwde leisteen en ecologische designbestrating

Foto: Marlux  

Het perfecte terras? Volgens Marlux schuilt het geheim nog altijd in een tegel die verrast: zowel op het vlak van design als in onderhoud. Met een vernieuwde leisteenlijn en een innovatieve ecologische designbestrating inspireert Marlux op Batibouw alle tuinliefhebbers tot perfectie. En tot een terras vol verbeelding.

Met Virage geeft Marlux alle tuinliefhebbers een ecologisch designalternatief voor de klassieke waterdoorlatende bestratingen die vandaag op de markt zijn. De modulaire opbouw van deze tegel geeft je alle vrijheid in vormgeving. Zo kan je tal van originele en verrassende patronen leggen – van excentrieke cirkels over speelse golven tot organische kronkels. Het evenwicht tussen beton en gras/kiezel creëert een indrukwekkend lijnenspel waarmee je elke oppervlakte instant karakter geeft.

Een charmant terras dat natuurlijk oogt én onderhoudsvriendelijk is? Marlux verrast je met Ostra Linea, een duurzame terrastegel met de authentieke look van leisteen. Elk pallet telt 7 verschillende leisteenstructuren om onderling te mengen, wat het natuurlijk effect nog vergroot.

Voor lichte charme is er de nieuwe kleur Cobra; de donkerdere variant Mustang creëert een meer ingetogen
sfeer. Maar welke stijl je ook kiest, je terras straalt naturel uit én is gemakkelijk te onderhouden. Daarvoor zorgt de speciale M-Coat Protection, een unieke bescherming van Marlux tegen vocht, vet en vuil. Zo geniet je zomer na zomer van een karaktervol terras, met 10 jaar garantie op kalkuitslag, vergroening en vorst.

Meer info: www.marlux.be 

NMC - Stand 1, paleis 201

Personaliseer de binnen- én buitenkant van je woning

NMC, gespecialiseerd in producten op basis van synthetisch schuim, lanceert op Batibouw drie creatieve en decoratieve nieuwigheden om zowel de binnen- als buitenkant van je woning te personaliseren.

Foto: NMC  

NMC pakt ten eerste uit met een uitbreiding van het plintengamma WALLSTYL®, bedoeld als final touch van de interieurinrichting. De plinten van NMC zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch, bijvoorbeeld voor het discreet wegwerken van bekabeling. Ook de DOMOSTYL®-vensterbanken en eindstukken staan in de kijker. Door het gebouw langs de buitenzijde te isoleren, helpen deze producten bij het oplossen van complexe koudebruggen.

Last but not least heeft NMC een nieuwe generatie NOMAWOOD®-terrasbekleding ontwikkeld. Met de nieuwe kleuren “Columbia”-beige en “Montana”-grijs speelt het bedrijf in op de vraag naar meer diversiteit in het gamma. De nieuwe kleuren geven de planken een authentieke uitstraling die aan Canadees woud of natuursteen doet denken.

Meer info: www.nmc.eu

LPW – Paleis 1, stand 311

La Plage: monoblokzwembad voor stadstuinen

Foto: LPW  

Met het nieuwe monoblokzwembad La Plage ligt ook voor kleinere (stads)tuinen zwemplezier binnen handbereik. Zwembadbouwer LPW speelt daarmee in op de trend van zwemkanalen en bouwt verder op het succes van de ZK.12. 

De La Plage is de kleinere uitvoering van de lange, sierlijke ZK.12, met een breedte van 4 m, en lengte die beperkt is tot 9 m. Zo geniet je ook in een beperkte tuin van een kwalitatief hoogstaand zwemkanaal. De La Plage heeft een strak design en een hoektrap die aansluit op het zonneterras waar je in water van 30 cm diep geniet van zowel zon als water. De eerste trede van de trap is breder dan de rest en vormt zo een extra zitbank. In het bad zitten standaard vier led-spots die het water in verschillende kleuren doen oplichten. 

De La Plage wordt standaard geleverd met een Covrex® Classic-rolluik dat bestaat uit goed isolerende, hagelbestendige volle lamellen uit pvc-schuim van hoge densiteit. De soepele polyurethaanverbindingen gaan het ophopen van algen tussen de lamellen tegen. Je moet dus minder poetsen. De La Plage bestaat uit keramisch composiet met een honingraatstructuur die zorgt voor extra isolatie, waardoor het zwembad de warmte van het water veel beter vasthoudt. Dat scheelt in de energiekosten. Het technisch pallet wordt als één geheel geleverd met schakelkast en bediend met een klassieke afstandsbediening of via smartphone. 

Meer info: www.lpw.be

Forest Avenue & Co - Paleis 1, stand 115 

Fiber: Tuinafsluiting uit synthetische ‘takken’

Foto: Forest Avenue & Co  

Forest Avenue & Co, specialist in  geweven panelen en borders met natuurtakken stelt op Batibouw de Fiber voor: een uv-bestendige tak uit synthetisch materiaal. Fiber is afwasbaar en in een ruime waaier aan kleuren verkrijgbaar. Het gamma bestaat uit standaard panelen, maatwerk of vlechtwerk ter plaatse. De panelen worden dubbel of enkel geweven, naar keuze. 

De tuinafsluitingen van Forest Avenue zijn origineel, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ook biedt de firma toepassingen voor enkele- en/of dubbele poorten, zonneweringen, bloembakken, carports, schuifdeuren… 

Meer info : www.forestavenue.be

JGS Europe - Paleis 1, stand 121

Maak komaf met onkruid op je tuinbestrating

Foto: JGS-Europe  

JGS Europe is exclusief importeur van het JOINTEX® voegmiddel, waarmee je zeker bent van onkruidvrije bestrating. Het voegmiddel is ideaal voor lastig te onderhouden verhardingen rond obstakels, bomen, meubilair en onkruidgevoelige locaties als goten, het terras en de oprit.

Vaak raken voegen leeg en ontstaan er verzakkingen door het wegkrabben en borstelen van onkruid. Maar onkruid dat er niet is, moet je ook niet weghalen. Het JOINTEX® voegmiddel breng je aan in de voegen van de verhardingen. Daar hardt het product uit en ontstaat er een harde voeg die onkruidgroei voorkomt. Zo blijft je bestrating jarenlang onkruidvrij en strak. Na de behandeling wordt ook de originele kleur van de bestrating weer zichtbaar. Het JOINTEX® voegmiddel is bovendien milieuvriendelijk, vorstbestendig, duurzaam en waterdoorlatend.

JGS Europe kan voor jou ook oude kapotte of vervuilde voegen verwijderen. Heropvoegen kan met diverse systemen: epoxy, gemodificeerd kunststof, polymeerzand of met Bio-zand. Die laatste is een tussenoplossing voor wie niet meteen een definitieve oplossing verkiest. Bio-zand voorkomt langdurig onkruidgroei en is eenvoudig in te vegen. Alle voegen worden keihard en voorkomen onkruidgroei.

Meer info www.jgseurope.com

Namgrass - Paleis 1, stand 220

Kunstgras van de nieuwste generatie

Foto: Namgrass  

NAMGRASS pakt dit jaar opnieuw uit met enkele nieuwe creaties. Onder het motto: ‘Kunstgras van de nieuwste generatie’ lanceert het in het topsegment van residentiële producten Green Avanti en Green Enigma. Beide producten ogen uiterst realistisch en voelen zeer echt aan.

Het unieke aan het product Green Avanti is het feit dat het bestaat uit drie verschillende lagen. De zachte bovenlaag, bestaande uit diamantvormige en veelkleurige vezels, wordt zowel gedragen en ondersteund door een laag van extreem veerkrachtige vezels als door een dicht geweven laag. Deze topcombinatie maakt van de Green Avanti een luxeproduct waar veerkracht, puurheid en zachtheid centraal staan. Kortom ideaal voor zowel de kleinere stadstuin als de grotere oppervlaktes waar het esthetisch en natuurlijk aspect belangrijk zijn.

Ook nieuw dit jaar is de Green Mirage. Dit product leent zich, met zijn zachte vezel, perfect voor tuin- en terrastoepassingen. Door zijn scherpe prijs is het ook geschikt voor het bekleden van zeer grote oppervlaktes.

Meer info: www.namgrass.com

Stove - Paleis 1, stand 221B

Waarom geen lift voor je auto?

Foto: Stove  

De autoliften van STOVE zijn een ideale oplossing voor het parkeerprobleem in garages met beperkte inrijdoppervlakte of gemeenschappelijke garageruimtes in appartementsgebouwen. Het systeem is plaatsbesparend, gebruiksvriendelijk en veilig. De stevige constructie garandeert een feilloze werking en lange levensduur.

Bijna alles is mogelijk, elke lift wordt op een heel persoonlijke manier aangepakt en tot op het laatste detail uitgewerkt. Bij residentiële liften kan de installatie vlot gebeuren doordat Stove de betonnen put in prefab zelf kan leveren en plaatsen. De bediening van deze liften gebeurt met sleutel of afstandsbediening. Op de liften zitten vele beveiligingen zoals antiklemmingsensor, backup-batterij, volledige signalisatie… De bovenkant van de lift kan bekleed worden met gelijk welk materiaal en er is een waterafvoer voorzien aan de onderkant.

De liften die Stove plaatst in appartementsgebouwen of garages zijn volgens alle recente normen. De bediening is ook hier gebruikvriendelijk en alle signalisatie is aanwezig. Stove kan alle liften plaatsen met of zonder onderhoudscontract.

Meer info: www.stove.be

Producten

Residentiële omheiningen

Betafence Belgium NV

Residentiële omheiningen

Een veilige toegangspoort in een modern jasje

Poortmeesters

Een veilige toegangspoort in een modern jasje

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson

Deceuninck

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson