Is zwembadwater nog te behandelen?

Vraag

We zijn naast ons zwembad een nieuw terras aan het aanleggen, dus er is stabilisé vlak naast het zwembad gespoten. Sinds de werken is de stabiliteit van het zwembadwater weg. We voegden al twee keer een hoge dosis actieve chloor toe, maar als we meten met een teststrip dan is het vrij chloorgehalte nul.

Het water ziet er troebel uit. De zwembadwinkel zegt dat het fijne stof het water kapot gemaakt heeft. Is dat nog te behandelen?

Antwoord

We legden jouw vraag voor aan specialist LPW Pools. "Elke situatie is anders en hiervoor zou een analyse nodig zijn. Zo zijn er een aantal vragen die wij ons al stellen. Hoe oud is je chloor? Indien deze meer dan een jaar oud is, dan is de kans groot dat dit al gebonden chloor is, waardoor je nooit effect zal krijgen. Het beste is om het nog eens te proberen met een nieuwe bus chloor."

Heb je in het verleden chloortabletten gebruikt? De tabletten bevatten toegevoegd cyaanzuur of stabilisator, het kan dus zijn dat de hoeveelheid cyaanzuur zich na verloop heeft opgestapeld en dat chloor daardoor geen effect heeft. Je kan best eens nagaan wat je cyaanzuur concentratie is, dit mag zeker niet meer zijn dan >70mg/l."

"Wij raden aan om een zwembadplaatser te contacteren, deze kan een analyse doen en zwembadwater behandelen. Als allerlaatste optie, is dan natuurlijk om je zwembad volledig te ledigen, goed uitkuisen en opnieuw te vullen met vers water."

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Zwembaden

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Waterdoorlatende verharding voor terrassen, tuinpaden, opritten, zwembaden, etc.

Floors & More

Waterdoorlatende verharding voor terrassen, tuinpaden, opritten, zwembaden, etc.

De verschillende modellen en opties bij een monokuipbad

LPW CORPORATE

De verschillende modellen en opties bij een monokuipbad

Eindeloze combinaties met keramiek

Coeck nv

Eindeloze combinaties met keramiek