Lenen zonder onderhandelen

Vanuit je luie zetel een lening aanvragen en volledig afronden? Bij Keytrade Bank kan je voortaan een woonkrediet afsluiten zonder bankier, gesprek en onderhandeling. Je hebt het volledig zelf in handen. De Tijd en Het Nieuwsblad spraken met Thierry Ternier, CEO van Keytrade en met Kristof De Paepe van Spaargids.be.

  • koppel jong lenen
  • rente

Niet de eerste

Keytrade is lang niet de eerste bank die online kredieten aanbiedt, KBC en BNP Paribas Fortis gaven al het voorbeeld. Keytrade pakt het wel net iets anders aan dan zijn concullega’s. “Bij KBC kom je hoe dan ook in contact met je bankier, al is het via een videogesprek. BNP Paribas Fortis biedt eerder online leningen aan voor mensen die niet alle banken willen afschuimen en daarvoor een prijs willen betalen”, zegt De Paepe van bankvergelijkingssite Spaargids.be.

Meteen prijs

Geen gesprek, koppelverkoop, tariefonderhandelingen en dossierkosten, enkel je gegevens ingeven en je krijgt een leningprijs. Een rekening openen bij Keytrade is de enige voorwaarde, je zet je handtekening digitaal en de bank controleert je gegevens. “De klant moet natuurlijk wel een foto maken van zijn loonfiche en van het compromis en die doorsturen”, zegt Ternier.

Tarief

Tariefonderhandelingen zijn niet nodig want Keytrade biedt meteen haar beste tarief aan. Dit is altijd een vaste rentevoet die wordt bepaald door de looptijd, de quotiteit (leenbedrag versus aankoopbedrag), het leenbedrag en het inkomen. Voor een lening op twintig jaar liggen de tarieven tussen 1,65 % en 1,97 %. De gemiddelde rente voor een gelijkaardige lening zonder voorwaarden ligt bij Immotheker op 2,15 %.

Bankshoppen

Is het tarief dat je doorkrijgt correct? “Als je gegevens correct zijn, is dat het echte aanbod”, zegt Ternier. Hij is niet te spreken over onderhandelingen op basis van offertes van concurrenten. “Het getuigt van een misprijzen voor de klant dat banken niet meteen het beste voorstel op tafel leggen”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media