Strijd om laagste tarief woonlening gaat verder

Hello Bank, de onlinebank van BNP Paribas Fortis, pakt uit met een tarief van 1,65 % voor een woonkrediet. Tenminste, als je aan enkele voorwaarden voldoet. Dat lezen we in De Tijd.

  • LeningShoppen
  • architect ontmoeting voorbereiding

1,65 % versus 2,15 %

In juni herleefde de strijd om het laagste tarief met de komst van Keytrade Bank. De online-bank bracht toen een onlinewoonkrediet op 20 jaar tegen een vast tarief van 1,65 % op de markt. En dat op slechts een enkele voorwaarde: minder dan 80 % van de aankoopwaarde van de woning lenen. Een prijsje vergeleken met het adviesbureau Immotheker, dat toen voor een gelijkaardige lening een rente aangaf van 2,15 %.

Terug de hoogte in

Keytrade kon de vraag naar woonleningen niet bijhouden en besliste daarop om herfinancieringen tijdelijk stop te zetten. Het was zelfs zo erg dat de internetbank haar tarieven terug deed stijgen tot 1,93 % om de aanvragen te temperen.

De bank kreeg in het eerste halfjaar van 2017 zo’n 330.000 bezoekers op haar platform, tegenover 172.000 een jaar geleden. Daar vloeiden 1.340 kredietaanvragen uit voort, tegenover 550 een jaar eerder.

1,65 % bij Hello Bank, als…

Hello Bank grijpt haar kans en biedt nu een lening voor 20 jaar aan tegen een vast tarief van 1,65 %, het laagste sinds haar ontstaan. Wat moet je als kandidaat-koper hiervoor doen? Je loon moet rechtstreeks op een rekening bij Hello bank komen, je sluit verplicht een schuldsaldo- en brandverzekering af bij verzekeraar AG Insurance én je leent niet meer dan 80 % van de aankoopwaarde van de woning.

Vergelijken is de boodschap

De grootbanken volgen de cijfers iop de voet. Wie genoeg moeite doet en een goed dossier voorlegt, wordt beloond, volgens vergelijkingssite Spaargids.be. Hoe je dit aanpakt, lees je in dit artikel

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media