livios logo

Bereken zelf de kostprijs van je nieuwbouwwoning

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? En is dit haalbaar met mijn budget? Dit zijn ongetwijfeld de twee meest gestelde vragen van iedereen die droomt van een eigen huis. Livios ontwikkelde daarom samen met de Vlaamse Confederatie Bouw een tool die je snel een antwoord biedt.

Bereken je bouwbudget

huis budget

Zijn jouw woondromen realiseerbaar met je beschikbaar budget? Bereken het met de Nieuwbouwcalculator.


© Getty Images  

Wil je weten of jouw woondromen realiseerbaar zijn met je beschikbaar budget? Bereken dan zelf met de Nieuwbouwcalculator welk budget je nodig hebt, hoeveel je moet lenen en hoeveel je maandelijks afbetaalt. 

Reken op 1.400 à 1.500 euro/m2

Trek je binnenkort naar een architect? Die zal je zeker vragen naar je bouwbudget. Om snel te achterhalen of jouw wensen compatibel zijn met dat budget, hanteren architecten vaak een prijs per vierkante meter. Een richtprijs in dat verband is 1.400 à 1.500 euro per vierkante meter, inclusief btw en architectenkosten. Let wel: deze richtprijs is eerder aan de lage kant. Veel hangt af van de afwerking van je woning en van de keuzes die je maakt op het vlak van energieprestaties. Bekijk snel op welke prijs per vierkante meter jij uitkomt. 

Tip: benieuwd welke posten de doorslag geven in het kostenplaatje van een nieuwbouw? Deze kostenbepalers doen de prijs stijgen of dalen

200.000 euro, zonder bouwgrond

Livios deed ook een rondvraag bij een 30-tal bouwbedrijven. Daaruit bleek dat de gemiddelde prijs van een BEN-woning een stuk boven de 1.500 euro per vierkante meter ligt, inclusief btw. Als je weet dat de oppervlakte van een gemiddelde nieuwbouw tegenwoordig rond de 130 vierkante meter schommelt, kom je zo al snel uit op een vereist bouwbudget van meer dan 200.000 euro, exclusief bouwgrond. In de praktijk zijn veel nieuwbouwwoningen nog duurder, afhankelijk van de specifieke keuzes van de bouwheren. 

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/bereken-zelf-de-kostprijs-van-je-nieuwbouwwoning/?authId=315044fb-dd0e-408d-a78e-5c1e2cf9d0de