livios logo

Brussel behoudt woonbonus tot 2017

Terwijl Vlaanderen de woonbonus inperkt, blijft die in Brussel nog tot 2017 ongewijzigd. Een maatregel die meer Vlamingen naar de hoofdstad moet lokken, meldt De Standaard.

Brussel zet zijn nieuwe belastingbevoegdheid maximaal in om nieuwe inwoners naar de hoofdstad te lokken.


  

Sinds 1 juli 2014 is de woonbonus niet langer een federale bevoegdheid, maar één van de gewesten Vlaanderen, Brussel en Wallonië apart. En die gewesten geven er elk een eigen invulling aan. Waar Vlaanderen en Wallonië de woonbonus voor nieuwe leningen vanaf 1 januari 2015 zullen inperken, behoudt Brussel dit fiscaal voordeel zeker nog tot 2017.

Nieuwe inwoners lokken

Door de bestaande fiscale stimuli te behouden en mogelijk zelfs uit te breiden, wil de Brusselse regering nieuwe inwoners naar de hoofdstad lokken. Want hoewel er heel wat Vlamingen en Walen werken, betalen ze hun belastingen in Vlaanderen en Wallonië. 

"Bij de hertekening van de fiscaliteit streven we ernaar nieuwe inwoners aan te moedigen om zich te komen vestigen in het Brussels Gewest en dus daar hun belastingen te betalen", aldus het Brussels regeerakkoord. 

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/brussel-behoudt-woonbonus-tot-2017/