livios logo

Extreem laag lenen voor energie

Vanaf 2017 leen je aan minder dan 2 % rente voor energiebesparende investeringen. Dat kwamen minster van Energie Bart Tommelein, ING, BNP Paribas Fortis en BPost Bank overeen op de Vlaamse Klimaat- en Energietop.

Foto BNP Paribas Fortis
  


  

Energie-ontslag in stroomversnelling

Deze drie banken zijn de voorlopers in de banksector om mee te bouwen aan een energie-efficiënte toekomst. Tommelein is heel tevreden met hun beslissing: “Ik ben oprecht blij dat de banken burgers willen helpen bij investeringen in energiebesparende renovaties én in hernieuwbare energie voor hun woningen.”

Samen voor groene toekomst

Als je een financiering nodig hebt, denk je in de eerste plaats aan je bank. Daarom is het belangrijk dat banken het belang van groene energie begrijpen en promoten. Met energieleningen aan lage rentes kunnen ze investeringsplannen een duwtje in de rug geven, zowel voor nieuwbouw als renovaties.

“Ze geven de burger niet alleen de kans om te investeren in hernieuwbare energie in huis, maar ook om energiebesparende renovaties uit te voeren. Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief een boost kan betekenen voor investeringen in isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, … Ook de bouwsector zal er wel bij varen,” benadrukt Tommelein.

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/extreem-laag-lenen-voor-energie/