livios logo

Geld en advies - Batibouw 2011

BNP Paribas Fortis - Paleis 8, stand 326

Maak je huis ecologischer en economischer dankzij de groene kredieten van BNP Paribas Fortis

Foto BNP Paribas Fortis
  

De bank wil alle geïnteresseerde klanten de ruimste keuze bieden voor de financiering van de alsmaar populairder wordende renovatiewerken voor een zuiniger energiegebruik . Daarom kunnen de klanten bij BNP Paribas Fortis hierbij zowel opteren voor een groen krediet onder de vorm van een lening op afbetaling als onder de vorm van een woonkrediet. Die laatste vorm is een lening met lagere rentevoet en biedt heel wat extra (fiscale) voordelen.

De klanten kunnen bij hun keuze uiteraard rekenen op de specialisten in de kantoren van BNP Paribas Fortis die - geval per geval - de fiscale voordelen van alle formules tegen elkaar zullen afwegen.
BNP Paribas Fortis

VREG - Patio, stand 18F

Hoe groenestroomcertificaten aanvragen?

Foto VREG
  

Net zonnepanelen geplaatst? Maar wat is de volgende stap? Hoe kan uw investering nu geld opbrengen? VREG of de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt zet het voor je op een rij.

Op Batibouw 2011 lanceert de VREG een folder voor zonnepaneleneigenaars waarin kort en bondig wordt uitgelegd wat ze moeten doen:

  1. Zonnepanelen laten keuren
  2. Aanmelden bij de VREG
  3. Aanmelden bij de netbeheerder
  4. Dossier beheren in de online databank van de VREG.
    Meer info op VREG

VIBE - Patio, stand 02A

VIBE op Batibouw: een vitrine, een tuinset, bekroonde producten.

Foto VIBE - Bio-Ecologisch Bouwen & Wonen
  

"Duurzaam bouwen is al zo lang een modewoord dat het alweer bijna uit de mode is", klinkt het bij VIBE. "Maar het begrip ‘bio-ecologisch bouwen’ gaat al veel langer mee. Bio-ecologisch bouwen en wonen gaat over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen met natuurlijke bouwmaterialen. Iets dat steeds meer mensen aanspreekt. Volgens VIBE vzw is daar intussen al meer dan 30 jaar ervaring mee in ons land. En het is net 30 jaar geleden dat de voorloper van VIBE vzw (het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen) opgericht werd.

Op de VIBE-stand kan u terecht voor heel wat informatie en boeken. VIBE heeft ook een folder klaar met het cursusaanbod. De organisatie start in maart ook weer met een reeks Eco-Bouwpools, waarbij aannemers en architecten praktisch opgeleid worden om bio-ecologisch te bouwen/ontwerpen – vorming voor professionals, door professionals.

Dit jaar zet VIBE vzw een aantal bouwmaterialen extra in de kijker. Het gaat om materialen die het naturepluslabel behaalden. Dit label behalen betekent dat het materiaal voldoet aan de hoogste eisen op vlak van gezondheid en milieu. Enkel natuurlijke bouwmaterialen kunnen het label krijgen. Een aantal daarvan staan op de VIBE-stand nu letterlijk ‘in de vitrine’. Vanzelfsprekend kregen ook andere bio-ecologische bouwmaterialen een plaatsje op de VIBE-stand. Ga ze zien, voelen en ruiken! VIBE-meewerkers geven u er graag meer uitleg over.
Meer info op VIBE

Foto VIBE - Bio-Ecologisch Bouwen & Wonen
  

Win een FSC-tuinset

Leden van VIBE en lezers van het VIBE-blad Wonen met de Natuur (verscheen in Beter Bouwen & Verbouwen) kunnen de FSC-gelabelde tuinset winnen die op onze stand uitgestald staat. Daartoe kunnen ze deelnemen aan een wedstrijd, ook op de beurs zelf, tot en met 28 februari. De tuinset wordt nog op Batibouw uitgereikt aan de winnaar op zondag 6 maart om 15u. Iedereen welkom!

FOD Binnenlandse Zaken, Financiën, Economie en Volksgezondheid - Patio, stand 17

Overheidsdiensten slaan handen in elkaar


  

De Federale Overheidsdiensten Binnenlandse Zaken, Financiën, Economie en Volksgezondheid vind je op Batibouw terug op één gemeenschappelijke federale ruimte in de patio. Deze vier departementen willen hiermee hun informatie, vaak complementair, bundelen zodat de bezoeker op een eenvoudige manier de kans krijgt om alle inlichtingen in te winnen over aankoop, bouw, renovatie, beveiliging …

De specialisten in inbraak- en brandbeveiliging van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken maken dankbaar gebruik van Batibouw om alle bewoners, bouwers of verbouwers informatie te geven over beveiliging en de fiscale maatregelen daarrond. Wie geen tijd heeft voor een persoonlijk onderhoud met een van de preventiespecialisten, kan ook informatie krijgen. Je kunt aan een informatiezuil door een virtueel huis wandelen en ontdekken welke de kwetsbare plekken in een woning kunnen zijn.

Bij de specialisten van de Federale Overheidsdienst Financiën kunnen bezoekers terecht voor informatie over de verschillende fiscale maatregelen. De Federale Overheidsdienst Economie staat dan weer tot je dienst met adviezen over het voorkomen en aanreiken van oplossingen bij eventuele bouwproblemen. Daarnaast vindt je er informatie over de kwaliteitsnormen van de bouwproducten (informatie over de technische goedkeuringen), de wetgeving over de controle op elektrische installaties (voor en na 1981) ...

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/geld-en-advies-batibouw-2011/