livios logo

Geld, formulieren en advies - Batibouw 2010

BNP Paribas Fortis - Paleis 8, stand 326

Maak kennis met het Woonkrediet Groen+ voor een zuiniger energieverbruik

De ecologische stand van BNP Paribas Fortis

Foto BNP Paribas Fortis
  

In 2009 lanceerde BNP Paribas Fortis het Groen+ krediet onder de vorm van een lening op afbetaling. Zij vonden het evenwel belangrijk de geïnteresseerde klant de ruimst mogelijke keuze te bieden, ook inzake de financiering van de alsmaar populairder wordende renovatiewerken voor een zuiniger energiegebruik. Daarom kunnen klanten sinds kort ook opteren voor een Woonkrediet Groen+. Uiteraard kunnen zij bij hun keuze rekenen op de specialisten in de kantoren van BNP Paribas Fortis die bijvoorbeeld de fiscale voordelen van alle formules tegen elkaar zullen afwegen.

Als marktleider in hypothecaire kredieten wil BNP Paribas Fortis ook een lans breken voor integrale milieuzorg met aandacht voor de herbruikbaarheid van materialen, voor de energiezuinigheid, afvalbeheersing... De stand van BNP Paribas Fortis op Batibouw is de allereerste stand die integraal opgebouwd is uit 100% ecologische materialen. De organisatoren achten deze bijdrage trouwens dermate belangrijk dat de stand van BNP Paribas Fortis is opgenomen in de kandidatenlijst voor de Eco-award. Ook in de adviesruimtes en de publieke onthaalruimte zal het 'groene' accent alomtegenwoordig zijn.

Foto BNP Paribas Fortis
  

Grote woonwedstrijd: win 5 prijzen van 10.000 euro

Elke kandidaat-bouwer of verbouwer die tussen 15 februari en 31 maart een e-dossier aanvraagt, maakt kans op één van de 5 schitterende woonprijzen ter waarde van 10.000 euro. In de prijzentrommel zitten een keuken, badkamer, een pu-vloer, een condensatieketel en een ventilatiesysteem D. Allemaal van gereputeerde merken. Niet gewonnen? Dan maak je nog kans op één van de 200 Gammawaardebonnen van 50 euro!
Neem nu deel aan de wedstrijd.

Confederatie Bouw - Adviespaleis, stand 14

Samen met (ver)bouwers op zoek naar een vakman

Marc Dillen, algemene directie VCB

Foto Build Your Home
  

De Confederatie Bouw, de belangenorganisatie voor aannemers, heeft tijdens Batibouw 2010 ook oog voor de particulier. De (ver)bouwer krijgt extra tips en advies onder andere via de site www.ikzoekeenvakman.be en de gids '(ver)bouwen'. Tijdens Batibouw krijgen de (ver)bouwers extra aandacht van de Confederatie Bouw, die hun dan informeert over de nieuwste ontwikkelingen, tendenzen en nieuwigheden op wetgevend vlak.

Zo is er de belastingsvermindering voor de energiebesparende maatregelen of het verlaagde BTW-tarief. De Confederatie Bouw geeft ook antwoorden op vragen over de woningbouwwet-Breyne, de werking van de verzoeningscommissie, de bouwvergunning bij minimale aanpassingen van een woning, de verplichte veiligheidscoördinator… Deze informatie is ook gebundeld in de gids ‘(ver)bouwen’ van de Confederatie Bouw die iedere geïntereseerde op de stand van de Confederatie Bouw gratis kan afhalen.

Naast de brochures is er ook de website www.ikzoekeenvakman.be. Hier kan de toekomstige koper, bouwer of verbouwer meer dan 15.000 vaklui vinden in een muisklik! Deze geregistreerde vaklui uit alle hoeken van België kunnen ieders bouwdromen waarmaken. De site biedt enkel geregistreerde aannemers aan. Deze aannemers zorgen ervoor dat de (ver)bouwers zeker kunnen genieten van premies, het verlaagde btw-tarief voor verbouwingswerken, andere fiscale voordelen waar ze recht op hebben… Ook vindt de (ver)bouwer er verschillende criteria om dé geschikte vakman te vinden (specialisatie, ervaring, locatie), permanente updates en brandende actualiteit zoals btw-verlaging, gouden tips en deskundig advies.
Confederatie Bouw

VREG - Adviespaleis, stand 18

Nieuwe verhuisformulieren en verhuisfolder

Foto VREG
  

Op Batibouw lanceert de VREG nieuwe, herwerkte verhuisformulieren en een verhuisfolder. Die kan je downloaden op www.vreg.be of telefonisch opvragen op het gratis nummer 1700.

Via een nieuwe, interactieve module op de website, krijgen verhuizers informatie op maat. In slechts 2 minuten kent de VREG je specifieke situatie en vertellen ze je hoe je best je elektriciteit en/of aardgas verhuist.
VREG

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/geld-formulieren-en-advies-batibouw-2010/