livios logo

"Kadastraal inkomen herzien? Eenvoudig!"

De mogelijke herziening van het kadastraal inkomen doet nog altijd stof opwaaien. Zo'n aanpassing duurt lang en kost veel geld, klonk het eerder bij Minister van Financiën Johan van Overtveldt. Zijn eigen administratie spreekt hem tegen in Trends.


  

Wouter De Ryck, administrateur-generaal van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD), zegt dat zo'n aanpassing niet moeilijk hoeft te zijn. "Onze dienst heeft de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in automatisering. We kunnen, na enig studiewerk, over de herziening van het KI vrij snel een voorstel formuleren", vertelt hij aan Trends.

Goedkope scenario's

"Ik lees in de pers dat het voor ons een te grote inspanning zou zijn, bij gebrek aan mensen en middelen. Ik denk daar anders over. Er zijn relatief goedkope scenario's", zegt De Rijck.

KI light

"Het huidige KI is gebaseerd op veertien basiscriteria. Sommige daarvan vergen inderdaad veel werk om ze te controleren. Ik denk aan een tweede badkamer of centrale verwarming. Laten we die schrappen, en een 'KI light' berekenen."

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/kadastraal-inkomen-herzien-eenvoudig/