livios logo

Meerderheid is goed verzekerd

Een verzekering is een noodzakelijk kwaad waarvan iedereen hoopt het nooit nodig te hebben. Uit de vorige polling bleek echter dat meer dan de helft al eens een schadegeval heeft gehad aan zijn woning. Wellicht is toen de verzekering moeten tussenkomen. Hoe goed is de woning van de Livios-bezoeker eigenlijk verzekerd?

Een brandverzekering kan zo uitgebreid zijn als je zelf wil. Sommige verzekeraars bieden pakketten aan die bepaalde natuurrampen dekken, overstromingen, stormschades, terwijl andere verzekeraars deze dan weer in mindere mate dekken.Verder is het ook van belang een goede inboedelverzekering te hebben. In de rubriek De Grootste Fouten gingen we trouwens onlangs dieper in op de meest voorkomende fouten die gebeuren bij het afsluiten van een woningverzekering.

Je hoort vaak verhalen van mensen die nét niet verzekerd waren voor datgene wat hen is overkomen. Om dat te voorkomen heeft één poller op tien zich tegen zoveel mogelijk risico's laten indekken. Waarschijnlijk laten zij zich daarbij bijstaan door een verzekeringsmakelaar of -agent. Nog eens 31% heeft zich uitgebreid verzekerd. 43% is minder bezorgd en heeft gekozen voor een eerder standaard product.

Sommige mensen (2%) zijn veel nonchalanter en nemen een minimale verzekering. Wellicht gaan ze ervan uit dat ze hem toch nooit nodig zullen hebben of, cynischer, dat ze toch niet verzekerd zullen zijn voor datgene wat hen overkomt. Waarom dan te veel premie betalen? 14% heeft eigenlijk geen idee welke dekkingen zijn of haar verzekering biedt. Misschien toch eens die polis inkijken?

De naakte cijfers

Hoe goed zijn je woning en inboedel verzekerd?

Ik ben voor alles denkbaar verzekerd 71 10%
Ik ben goed verzekerd, met uitgebreide waarborgen 221 31%
Ik heb een standaard brandverzekering 306 43%
Ik ben minimaal verzekerd 18 2%
Ik heb eigenlijk geen idee 100 14%
Totaal aantal stemmen 716 100%

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/meerderheid-is-goed-verzekerd/