livios logo

Meerderheid tevreden met tussenkomst van verzekering

Blikseminslag, ontploffingen, waterschade, … Redenen genoeg om een goede bescherming te kiezen tegen mogelijke tegenslagen. De Livios-redactie polste of jullie al beroep hebben moeten doen op je woningverzekering? En of je tevreden bent met de tussenkomsten?

Uit de polling blijkt dat de meerderheid goed tot zeer goed beschermd is voor heel wat schade aan de woning. Slechts een kleine minderheid van 3 procent was niet verzekerd voor het desbetreffende schadegeval of had een te minimale verzekering. Hier kwam de woonverzekering dan ook niet tussen in de geleden schade.

32 procent van de deelnemers toont zich tevreden met de tussenkomst van de verzekering bij geleden schade. 9 procent omschrijft de tussenkomst als onvoldoende tot ruim onvoldoende.

Een overgrote meerderheid van 68% heeft – en gelukkig maar – nog geen beroep moeten doen op zijn woonverzekering.

Neem voor de zekerheid nog eens een kijkje in de rubriek De Grootste Fouten en vermijdt de meest voorkomende fouten die gebeuren bij het afsluiten van een woningverzekering.

De naakte cijfers

Heb je al een beroep moeten doen op je woningverzekering?

Ja, met goede afloop13220%
Ja, maar tussenkomst was niet helemaal voldoende 33 5%
Ja, maar tussenkomst was ruim onvoldoende 28 4%
Ja, maar tussenkomst was ruim onvoldoende 20 3%
Neen, gelukkig niet 442 68%
Totaal aantal stemmen 655 100%

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/meerderheid-tevreden-met-tussenkomst-van-verzekering/