livios logo

Op naar een herfinanciering (bis) (bis)

Het is en blijft gemakkelijk om een herfinanciering aan te gaan op je woonlening en zo voor een nog lagere rente te gaan. In de afgelopen vier maanden klopte opnieuw een pak mensen aan bij hun bank om hun lening nog wat te verscherpen. Dat lezen we in De Standaard.


  

Nulrentes

Nochtans dachten de banken dat de grootste stormloop voorbij was. Sommige klanten passeerden zelfs al voor hun tweede of derde herfinanciering, klinkt het bij de banken.

De rentes op woonleningen staan al heel lang op een laag pitje. Na de Brexit is daar zelfs nog een stukje vanaf gegaan. Bepaalde klanten met een variabel woonkrediet lenen intussen zelfs gratis, al is dat aantal beperkt.

Wil je zelf ook herfinancieren? Hou dan rekening met het feit dat je een wederbeleggingsvergoeding moet betalen aan je bank. Dit komt overeen met drie maand rente op je resterend af te betalen bedrag. Daarnaast komen er ook dossierkosten bij zien.

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/op-naar-een-herfinanciering-bis-bis/