livios logo

"Raam op kiep? Niet verzekerd bij inbraak!"

Laat jij soms ook een raam op kiep staan als je de deur achter je dichttrekt? Al dan niet per ongeluk? Wel, als je dan inbrekers over de vloer krijgt, ben je niet verzekerd. Zelfs niet als die langs een andere weg zijn binnengeraakt. Dat schrijft Het Nieuwsblad.


  

Geen goede huisvader

Ook al heb je een diefstalverzekering, toch komen sommige verzekeraars niet tussen als je woning "niet voldoende was afgesloten". Vooral een raam op kiep zorgt voor discussie achteraf. "Als een raam openstond op kiepstand tijdens de inbraak, weigeren sommige verzekeraars categoriek om tussenbeide te komen", verduidelijkt Hans Claes, adviseur van de Ombudsman van de Verzekeringen, in Het Nieuwsblad. "Zelfs al vond de inbraak niet plaats via dat raam. Het is voor hen het bewijs dat er niet als een goede huisvader is gehandeld."

"Formuleringen moeten duidelijker"

De Ombudsman wil dat verzekeraars de formuleringen in hun polis transparanter maken. "Wat betekenen de begrippen afgesloten gebouw en afgesloten ramen exact? Daarover krijg je discussies", besluit Claes.

Laat het niet tot discussies komen: maak jouw woning inbraakveilig. Goeie raad nodig? Doe dan gratis beroep op een diefstalpreventieadviseur van je lokale politiezone. En lees alvast onze rubriek Veiligheid en alarm al eens door.

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/raam-op-kiep-niet-verzekerd-bij-inbraak/