livios logo

SP.A wil verzekeringskorting voor huizen met rookdetector

Een branddetector in nieuwe gebouwen en een korting van de verzekeringssector voor mensen die hun huis uitrusten met een branddetectiesysteem. Dat wetsvoorstel willen SP.A-volksvertegenwoordigers Ludwig Vandenhove en Peter Vanvelthoven er nog voor de verkiezingen doorduwen.

“Door brand tijdig te detecteren, kan heel wat leed worden voorkomen. In Nederland bestaat dat systeem al. Maar ook de verzekeringssector moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Wij gaan ervoor pleiten dat maatschappijen hun klant een korting in de brandpolis geven als die een branddetector plaatst.”

“Wij staan allerminst afkerig tegenover de verplichte rookmelders,” zegt ook Wauthier Robyns van de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen BVVO. “Preventie wordt vandaag ingepast in het commercieel beleid van de verzekeringsmaatschappijen. De ene besteedt veel aandacht aan de behandeling van brandwonden, de andere geeft nu al korting op de brandpolis als iemand zich een rookdetector aanschaft.”

Een ander voorstel van de SP.A’ers handelt over de brandweervrijwilligers. “Zij zijn steeds moeilijker te vinden omdat hun statuut ondermaats is. Zo mag een vrijwilliger die stempelt niet deelnemen aan oefensessies en kan een vrijwilliger een studiebeurs voor zijn gezinsleden verliezen. Wij pleiten voor het systeem van kredieturen waarbij ook werkgevers niet over het hoofd worden gezien . Zij krijgen een RSZ-korting voor personeel dat ook vrijwillige brandweerman is,” klinkt het.

Bron: Gazet van Antwerpen, 21 november 02

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/spa-wil-verzekeringskorting-voor-huizen-met-rookdetector/