livios logo

Tools voor een geslaagd (ver)bouwavontuur

Bouwen of verbouwen? Je grondig informeren en voorbereiden is al het halve werk. Of je nu een woning gaat bouwen of enkel je keuken gaat renoveren… Deze tien tools helpen je bij jouw (ver)bouwproject.

1. Ontvang gratis documentatie

Op zoek naar een nieuwe keuken? Of heb je plannen om je badkamer in het nieuw te steken? Dankzij de gratis folders van onze partners doe je meer ideeën en inspiratie op voor jouw project.

Bestel hier je gratis folders voor meer informatie over bepaalde producten of firma’s.

2. Modelcontracten

Afspraken zwart op wit zijn essentieel. Of je nu een woning huurt of een aannemer inschakelt. Wij helpen je op weg met onze modelcontracten. .

Download ze hier.

Op zoek naar een nieuwe keuken? Dankzij de gratis folders van onze partners doe je meer inspiratie op voor jouw project.

Foto Dovy Keukens
  

contract tekenen handtekening

Afspraken zwart op wit zijn essentieel. Of je nu een woning huurt of een aannemer inschakelt.

Foto Livios
  

3. Premielinker

Verbouwingswerken gepland? Met premies kan je flink besparen. Maar wanneer heb je recht op een premie? Via onze premielinker geef je je postcode en project in en je ontdekt meteen voor welke premies je in aanmerking komt.

Naar de Premielinker!

4. Checklists

Heb je aan alles gedacht voor jouw project? Controleer het met onze handige checklists afgestemd per thema: van leningen en ruwbouwwerken tot keukens en tuinaanleg. De lijsten zijn niet volledig, maar wel een handige leidraad. Kan jij alle puntjes afvinken?

Naar de checklists!

dakisolatie premie geld huis dak

Verbouwingswerken gepland? Met premies kan je flink besparen.


© Getty Images  

Checklist afvinken

Aan alles gedacht voor jouw project? Controleer het met onze checklists.


© Getty Images  

5. Bereken EPB

Als je je woning (ver)bouwt, moet die voldoen aan de EPB-eisen. Om aan deze eisen te voldoen, zal je moeten investeren in energiezuinige maatregelen. Met deze tool bereken je zelf het E- en K-peil van je woning.

Ga aan de slag!

6. Bereken EPC

Een EPC of energieprestatiecertificaat is verplicht als je een woning verkoopt of verhuurt. Het bevat het energielabel van je woning en concrete aanbevelingen om je woning energiezuiniger te maken. Met deze tool bereken je zelf hoe goed jouw woning scoort.

Bereken nu je EPC.

7. Bereken warmteverlies

Als je een cv-ketel gaat kopen, is het belangrijk om te weten welk vermogen je nieuwe ketel nodig heeft om warmteverlies te beperken. De isolatiekwaliteit van je woning speelt een rol en er wordt gekeken naar hoeveel warmte je ketel moet kunnen opwekken om ook op koude dagen een constante temperatuur in huis te behouden.

Start je berekening.

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/tools-voor-een-geslaagd-ver-bouwavontuur/