livios logo

Verzekering gewaarborgd wonen weer in voege vanaf april

Foto Groep Huyzentruyt nv
  

Foto BNP Paribas Fortis
  

Vanaf 1 april 2009 kan je weer een verzekering gewaarborgd wonen afsluiten. Dit is een polis die personen die een lening zijn aangegaan voor de aankoop, de bouw of de renovatie van een woning gratis verzekert tegen inkomensverlies.

De afgelopen vijf jaar zorgde Ethias voor de verzekering, maar dat contract liep in augustus af. Op de aanbesteding die in april dit jaar uitgeschreven werd, reageerde enkel Ethias, zij het met een offerte die twee keer zo hoe lag als het voorziene budget. De Vlaamse regering heeft nu een nieuwe aanbesteding uitgeschreven.

Versoepeling voorwaarden

In de nieuwe aanbesteding zijn de voorwaarden versoepeld door de risico's voor de kandidaat- verzekeraars te beperken. Als de verzekerde niet langer onvrijwillig werkloos is of onvoldoende zijn best doet om werk te zoeken, wordt de verzekering stopgezet. De VDAB wordt ook ingeschakeld om het risico op werkloosheid te beperken. De polis dekt ook enkel maar woningen met een maximale verkoopswaarde van 320.000 euro. Voor wie een verzekering na 1 augustus 2008 is aangegaan, geldt een overgangsregeling.

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/verzekering-gewaarborgd-wonen-weer-in-voege-vanaf-april/