livios logo

Vlaamse bouwpremies worden niet gesmaakt

Sinds de start van de Vlaamse bouw- en renovatiepremie hebben amper 312 Vlaamse bouwers de bouwpremie toegekend gekregen. Het aantal uitbetaalde renovatiepremies ligt met 641 net iets hoger.

Sinds 1 maart van vorig jaar kunnen Vlaamse gezinnen onder bepaalde voorwaarden een bouw- of renovatiepremie aanvragen van 7.500 euro. Uit het antwoord van minister Gabriëls op een parlementaire vraag van volksvertegenwoordiger Veerle Heeren (CD&V) blijkt dat sinds maart 2001 618 aanvragen voor de bouwpremie binnenliepen op de dienst Huisvesting. Slechts de helft van deze aanvragen werd goedgekeurd voor uitbetaling.

Voor de renovatiepremie is een zelfde teneur waar te nemen. Op 1.016 aanvragen werden er 641 goedgekeurd.

De minister is er zich ook van bewust dat dit een minder dan lauwe reactie is. Daarom heeft hij een studie besteld om uit te vissen waarom zo weinig Vlamingen interesse hebben in de bouw- of renovatiepremie en waarom zo weinig dossiers groen licht krijgen.

Wie nog van de premie wil profiteren heeft nog tijd om een aanvraag in te dienen tot 30 september 2002. Meer info vind je in hoofdstuk 1 van onze bouwgids of op www.vlaanderen.be.

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/vlaamse-bouwpremies-worden-niet-gesmaakt/