livios logo

Voor enkele gelukkigen brengt een woonlening geld op

Heb jij bij ING of BNP Paribas Fortis een hypothecaire lening met een variabele rentevoet afgesloten voor 2015? Dan ben jij misschien een van de gelukkigen. De variabele rentevoet is afhankelijk van de omstandigheden op de kapitaalmarkt. Momenteel zijn die zo gunstig dat de rente heel laag staat. Daardoor is voor sommige klanten de rentevoet onder nul gezakt. Dat schrijft De Tijd.


  

Het aantal klanten dat van dat voordeel geniet, is beperkt. Bij ING spreken ze van een "zeer beperkt aantal" en ook bij BNP Paribas gaat het om slechts "enkele tientallen klanten." Bij andere banken zijn er geen klanten met een negatieve rentevoet. 

Wees waakzaam

Toch zijn er volgens John Romain van adviesbureau Immotheker enkele banken die de negatieve rentes wel zouden moeten toepassen, maar dat niet doen. Dat komt omdat de wetgeving op dat gebied onduidelijk is. "De consument moet dus op zijn rechten staan", vertelt hij in De Tijd. 

Of je bank ook aan jou rente moet uitbetalen, hangt af van wel contract je hebt ondertekend. Als dat contract geen negatieve rente toelaat, heb je daar helaas geen recht op. Ook voor wie nu nog een woninglening afsluit hebben we slecht nieuws. Intussen pasten de banken hun contracten aan zodat negatieve rentevoeten uitgesloten zijn. 

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/voor-enkele-gelukkigen-brengt-een-woonlening-geld-op/