livios logo

Wie betaalt de schattingskosten?

Vraag

Wij hebben een aanvraag voor een lening bij onze financiële instelling aangevraagd. Deze lening werd aangevraagd voor de oprichting van onze nieuwbouw. Er werd door hen een schatter aangesteld. Wij hebben nu een factuur ontvangen van 150 euro van de schatter. Moeten wij deze kosten betalen? De schatting werd immers uitgevoerd in opdracht van onze financiële instelling. Zit dit bedrag niet inbegrepen in de bijkomende kosten bij de lening?

Antwoord

Livios heeft zijn oor voor deze materie te luister gelegd bij Fortis. Onze financiële specialisten beantwoorden de vraag dan ook vanuit Fortisstandpunt. "De kosten zijn voor de klant. Afhankelijk of het een bouwgrond, woning of een vaststelling van de voortgang of voltooiing van de werken betreft, vindt u deze vastgelegde tarieven van de schattingskosten in het tarievenblad. Dit tarievenblad ligt ter inzage in elk agentschap of kan je raadplegen op onze website."

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwbudget-en-verzekeringen/vraag/12471/wie-betaalt-de-schattingskosten/