livios logo

Alles weten over je toekomstige woning?

Geopunt is de nieuwe portaalsite van de Vlaamse overheid. De website www.geopunt.be brengt relevante woon- en leefinformatie samen met geografische informatie. Een handige tool dat je helpt bij het kiezen van de juiste bouwgrond of woning.

Is er veel lawaai van passerend verkeerd? Zelfs dat kan je opzoeken op de kaarten van Geopunt.


  

Mogelijkheden van Geopunt

Het geoportaal werkt met verschillende kaarttoepassingen. Elke toepassing biedt andere informatie. In de toepassing ‘Bouwen’ vind je alle informatie over geluidsbelasting, grondverschuivingen en rioleringen. Check of jouw bouwgrond in een overstromingsgebied ligt.

De dichtstbijzijnde sportaccommodaties, parkeermogelijkheden of haltes van het openbaar vervoer zoeken? Deze staan verzameld in de toepassing ‘Vrije tijd’. 
Heb je schoolgaande kinderen of een opvang nodig? In de toepassing ‘Wonen en leven’ vind je ze allemaal tot tien kilometer van de door jou opgegeven locatie.
 

Alles in kaart gebracht

Vergelijk alle informatie op de verschillende kaarten met elkaar. Bijvoorbeeld: locaties van kinderopvang vergelijken met de locaties van scholen. Op die manier krijg je een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwgrond/alles-weten-over-je-toekomstige-woning/