livios logo

De zoektocht naar een bouwgrond

De zoektocht naar een geschikte bouwgrond kan lang en intensief zijn en leidt langs verschillende kanalen en instanties. Het komt erop neer je langs zoveel mogelijk van die kanalen te informeren, zodat je geen enkele grond over het hoofd ziet.

Zoekmachines

Er bestaan verschillende immosites die je zoektocht een pak makkelijker maken. Livios biedt in samenwerking met Hebbes en Immovlan een zoekmachine aan.

Bouwbedrijven en -promotoren

Vergeet ook niet de websites van bouwbedrijven en -promotoren te checken, want zij hebben vaak bouwgronden in hun portefeuille. Informeer wel of je bij aankoop verplicht bent om met het bedrijf te bouwen.

Bouwgrond Blavier

Informeer je langs zoveel mogelijk kanalen zodat je zeker geen enkele bouwgrond mist.

Foto Blavier
  

advertenties zoekertjes immo te koop te huur immobili?

Hou ook de plaatselijke, gemeentelijke kranten in de gaten.

Foto Immochecker
  

De gemeente

Informeer je bij de gemeentelijke dienst voor Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken. Zij zijn vaak als eerste op de hoogte van nieuwe verkavelingen.

Makelaars en notarissen

Steek je licht op bij plaatselijke makelaars en notarissen. Makelaars hebben bouwgronden in hun portefeuille zitten, terwijl notarissen weet hebben van openbare verkopen, …

Kranten en reclameblaadjes

Sla niet enkel de 'grote' kranten open, maar vergeet ook de kleine, gemeentelijke krantjes niet. Sla deze papieren media zeker niet over. Niet iedereen beslist om meteen online te gaan als ze hun grond willen verkopen.

Mond-tot-mondreclame

Spreek familie, vrienden en kennissen aan. Misschien hebben zij wel een bouwgrond of verkaveling bij hun in de buurt gezien.

Trek er zelf op uit

Als je een idee hebt waar je ongeveer wil wonen, kan je natuurlijk zelf op verkenning gaan. Wie weet ontdek je op deze manier je toekomstige bouwgrond wel?

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwgrond/de-zoektocht-naar-een-bouwgrond/