livios logo

Versoepeling voor bouwers: toonzaal of kijkwoning per twee bezoeken mag weer

Nu alle winkels opnieuw open zijn, blijft de regel dat je alleen moet winkelen. Maar de overheid staat toe dat dit in bepaalde gevallen toch met twee kan. Dit kan bij grote aankopen waarbij een grondige bespreking met je partner noodzakelijk is omdat de aankoop een grote impact op je gezinsbudget heeft. Zo mag je terug met twee op afspraak in een toonzaal en kijkwoning. Ook vastgoedkantoren zijn terug geopend.

Op afspraak in een toonzaal of kijkwoning

Het is mogelijk om met twee personen te winkelen voor bouw- en interieuraankopen. “De keuze voor een badkamer, keuken, sanitaire installatie en afwerking van de woning nemen koppels meestal samen omdat dergelijke bestedingen vaak een grote impact hebben en een aanzienlijke hap uit het gezinsbudget zijn”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “Met twee winkelen kan enkel op voorwaarde dat je een afspraak maakt bij toonzalen of kijkwoningen die uitsluitend op afspraak werken. Ook de regel dat een bezoek maar dertig minuten kan duren, telt hier niet.”

keuken keukenplanning keukeninrichting kookeiland eiland

De keuze voor een badkamer, keuken, sanitaire installatie en afwerking van de woning nemen koppels meestal samen.

Foto DSM Keukens
  

makelaar sleutels woning kopen document tekenen

Wil je een woning (ver)kopen of (ver)huren? Dan kan je opnieuw terecht in een vastgoedkantoor.


© Getty Images  

Afspraak in een vastgoedkantoor  

Wil je een woning (ver)kopen of (ver)huren? Dan kan je opnieuw terecht in een vastgoedkantoor. Immo-agentschappen mogen mensen individueel in hun kantoor ontvangen. Eén bezoeker per 10 m² is toegelaten. Indien het kantoor kleiner is dan 20 m², mogen er twee bezoekers aanwezig zijn zolang ze 1,5 meter afstand kunnen houden. Een bezoek mag maximaal 30 minuten duren, tenzij het vastgoedkantoor uitsluitend op afspraak werkt. In dat geval mag je afspraak langer duren.

Woning bezichtigen

Ook bezichtigingen blijven mogelijk. Kandidaat-kopers of -huurders kunnen een pand bezoeken op voorwaarde dat er niemand anders aanwezig is. Eigenaars of de vastgoedmakelaar mogen dus niet fysiek aanwezig zijn in de woning of het appartement. Ze moeten tijdens het bezoek nog steeds buiten wachten. Lees er hier meer over.

14 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/59121/versoepeling-voor-bouwers-toonzaal-of-kijkwoning-per-twee-bezoeken-mag-weer/