livios logo

Premier Alexander De Croo wint Gouden Baksteen 2021

Belgisch premier Alexander de Croo mag dit jaar de Gouden Baksteen in ontvangst nemen. De Bouwunie reikt die jaarlijks uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich heeft ingezet voor de bouwsector. De beroepsvereniging voor bouwondernemers stipt de uitbreiding van het verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw als belangrijkste factor aan.

De uitbreiding van het verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw naar heel België is een onderdeel van het federale regeerakkoord dat de meerderheidspartijen in september afsloten. ”De Bouwunie pleitte er al lang voor om die maatregel uit te breiden en onder impuls van premier De Croo is dat ook vlot in de praktijk omgezet”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “Daardoor krijgt de relance van de bouw in deze moeilijke tijden een boost en kunnen we de stap zetten naar een energie-efficiënter woningenpark. Dat herstel- en relanceplan staat bovendien al in de startblokken. Meer redenen had de jury niet nodig om onze eerste minister als terechte winnaar te bekronen.”

Alexander De Croo Gouden Baksteen

De uitbreiding van het verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw naar heel België is een onderdeel van het federale regeerakkoord.


© Bouwunie  

modulaire woning modulair bouwen

De jury verkoos Skilpod uit Geel als jong en veelbelovend bouwbedrijf, voor hun geprefabriceerde modulaire woningen.


© Skilpod  

Bouwbedrijven in de bloemetjes

Voor het vierde jaar op rij reikte Bouwunie tijdens het gala van de Gouden Baksteen ook drie prijzen uit aan bouwbedrijven met een speciale verdienste voor de sector. De organisatie doet dat als stimulans voor bedrijven om enthousiast en toekomstgericht te blijven ondernemen. De jury verkoos Skilpod uit Geel als jong en veelbelovend bouwbedrijf, voor hun geprefabriceerde modulaire woningen. Abis uit Varsenare kreeg de prijs voor innovator, Bouwonderneming Vandebos uit Alken werd gelauwerd om de manier waarop het zijn talenten koestert.

Waardering voor het beleid

Door de coronamaatregelen vond de vierentwintigste editie van de Gouden Baksteen online plaats. Het evenement is uitgegroeid tot een vooraanstaand evenement binnen de Vlaamse bouwsector. Ook persoonlijkheden als Kris Peeters, Hilde Crevits en Bart Somers staan al op de erelijst van de Gouden Baksteen. De trofee is in het leven geroepen om overheidsbeslissingen met betrekking tot de bouwsector positief in de kijker te zetten.

14 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/59475/premier-alexander-de-croo-wint-gouden-baksteen-2021/