livios logo

Cedubo en Kamp C vieren feest

Foto Dag van de Aarde
  

Gorki zal het EcoFEESTival afsluiten met een muzikale knal. (Copyright Tom De Nies)


  

Foto Kamp C
  

Foto Centrum Duurzaam Bouwen
  

Komende zondag vieren we de Dag van de Aarde, het feest van natuur- en milieubewegingen. Ook Centrum Duurzaam Bouwen in het Limburgse Heusden-Zolder en Kamp C in Westerlo laten dit feest niet aan zich voorbij gaan. Haal zeker de bouwgids 'Verstandig Bouwen en Renoveren' gratis af tijdens de festiviteiten op één van deze locaties.

EcoFEEST met Gorki

Kamp C, het Antwerps Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, organiseert zondag voor de derde keer de gratis milieuhappening ecoFEESTival, dat vorig jaar 7.000 bezoekers op de been bracht.
Tijdens het festival vinden er op de terreinen van Kamp C uiteenlopende activiteiten plaats rond milieubewust leven. Er zijn diverse infostands en animatie voor jong en oud.

Er is een eco-biomarkt met standhouders uit de biologische-, ecologische- en natuursector. Topics die aan bod komen zijn onder meer natuur, landschap en klimaat. Op de bouwbeurs kan je terecht met al je vragen over duurzaam en energiezuinig bouwen. Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen, regenwaterrecuperatie, windenergie, isolatie, houtskeletbouw of hoogrendementsbeglazing, dan kan je tijdens het EcoFEESTival je hartje ophalen. Maar dé hoogtepunten zijn ongetwijfeld de optredens van Moustash, Zeker Weten en Gorki.

www.ecofeestival.be

Vlaanderen bouwt met advies

Bij Centrum Duurzaam Bouwen (Cedubo) staat de Dag van de Aarde volledig in het teken van persoonlijk bouwadvies met het evenement Vlaanderen bouwt met advies. Je leert er hoe je het energieverbruik in je woning kan terugdringen en daarmee ook de uitstoot van broeikasgassen.
Tussen 10.00 en 18.00 uur kan je bovendien thematische infosessies bijwonen over zonne-energie, lage energiewoningen en financiële steunmaatregelen voor wie duurzaam bouwt.

Behalve informatie over duurzaam bouwen, kan je bij Cedubo nog veel meer ontdekken zondag. Herbeleef de geschiedenis van de mijnsite van Heusen-Zolder onder begeleiding van gidsen. Of verken de wijde omtrek tijdens een fietstocht van 30km door het Limburgse landschap.

www.vlaanderenbouwtmetadvies.be

Foto Verstandig Bouwen
  

Gratis boek ‘Verstandig Bouwen en Renoveren’

Zowel op het EcoFEESTival als bij Cedubo kan je zondag gratis de bouwgids ‘Verstandig Bouwen en Renoveren’ afhalen. Sta je aan de vooravond van je eigen (ver)bouwproject, dan moet je dit 400 pagina’s tellende boek vol nuttige informatie en tips absoluut in huis halen. Het boek kost 29 euro in de handel, maar is GRATIS voor wie een kopie van zijn bouwaanvraag, –vergunning, -plan of voorontwerp op naam, of koopcontract van een bestaande woning of bouwgrond of een woonkredietaanvraag kan voorleggen (document van maximum 1 jaar oud) en een enquête invult. Dit kan je doen tijdens het EcoFEESTival of op de terreinen van Cedubo op de stand van Verstandig Bouwen of op voorhand via de site www.verstandigbouwen.be.
Beschik je niet over de juiste documenten, dan kan je nog een goede zaak doen door het boek aan de verminderde beursprijs van 15 euro te kopen.

13 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/cedubo-en-kamp-c-vieren-feest/