livios logo

Controle en oplevering

Als de vergunning en plannen in orde zijn en je de geschikte aannemers hebt gevonden, kunnen de werken van start gaan. Je architect zal nu geregeld een kijkje komen nemen om te controleren of de werken volgens plan verlopen.

Controle

In eerste instantie zorgt de architect ervoor dat de aannemers alle nodige informatie hebben om hun werk degelijk uit te voeren. Nu de werken zijn gestart, zal hij geregeld langskomen om te kijken of de aannemers alles naar behoren uitvoeren. Hij controleert of de aannemers geen fouten maken, probeert problemen te voorkomen en zoekt naar oplossingen bij eventuele fouten. 
Hij checkt ook of de aannemers de juiste materialen gebruiken. Van die inspecties stelt de architect doorgaans werfverslagen op.

2010-05-20-09h31m34DSC_5093.JPG

Je architect zorgt dat de aannemers over alle nodige informatie beschikken om hun job naar behoren uit te voeren. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, stelt hij ter plekke vast op de werf.

Foto Dewaele Woningbouw
  

architect plan schets bouwpartners bouwplan


  

Tijdsplanning

Als je met verschillende aannemers werkt, komt er vaak heel wat kijken bij de tijdsplanning en coördinatie, zeker bij nieuwbouw of een grondige verbouwing. Ook hier zal je architect je doorgaans over adviseren.

Oplevering

Als de werken finaal achter de rug zijn, wordt je woning opgeleverd. Samen met jou gaat je architect na of alles in orde is. Na de oplevering zit zijn taak er doorgaans definitief op.

14 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/controle-en-oplevering/