livios logo

Kamp C onthult nieuwe bouwexpo tijdens gratis opendeurdag

“Je kan inhaken waar je maar wil”

Met EXPO C verviervoudigt Kamp C de tentoontstellingsoppervlakte.

Foto Kamp C
  

De expo bevat letterlijk alle stappen die je moet doorlopen bij het bouwen van een huis.

Foto Kamp C
  

De tentoonstelling is erg interactief opgevat en aan de hand van computerschermen is het mogelijk om je eigen digitale brochure samen te stellen met op maat gesneden informatie.

Foto Kamp C
  

Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen, opent een nieuwe permanente tentoonstelling voor kandidaat-(ver)bouwers en bouwprofessionals.

EXPO C belicht het volledige bouwproces van a tot z en laat daarbij geen enkele kwestie onbesproken. Op zaterdag 15 januari kan je zelf ontdekken hoe trendy duurzaam bouwen is. “De tentoonstellingsoppervlakte is meer dan verviervoudigd”, zegt Sofie Vervloet, communicatieverantwoordelijke. “Nieuw is dat we het volledige domein van Kamp C voortaan benutten om bezoekers te informeren. Aandachtstrekkers zijn onder meer de authentieke oude Kempense schuur en een blokhut waarin eveneens delen van de expo zijn ondergebracht.”

Onzekere starters

Het is de bedoeling dat mensen vrij rondlopen en afhankelijk van de fase van hun bouwavontuur op de expo inhaken. “EXPO C bevat letterlijk alle stappen die je moet doorlopen bij het bouwen van een huis”, zegt Sofie. “Materiaalkeuze, watergebruik, energie, bouwmethodes, enzovoort Ook belangrijk is onze informatie voor starters. Beginnende bouwers zijn vaak onzeker en daar spelen we op in door hen de juiste informatie aan te reiken.”

Trendy duurzaam

De nieuwe expo giet duurzaam bouwen in een trendy jasje. “Dat zie je in de eerste plaats aan de hedendaagse uitvoering”, vertelt Sofie. “Maar ook onze interactieve aanpak moet helpen om de bouwheer te overtuigen van een duurzame keuze. Het is mogelijk om een digitale brochure op maat samen te stellen en die dan af te printen of naar jezelf te mailen. Bovendien zijn de traditionele panelen zo veel mogelijk vervangen door computerschermen. De bouwwereld evolueert voortdurend en zo kunnen we de laatste nieuwigheden snel oppikken.”

Foto Kamp C
  

Opendeurdag

Op zaterdag 15 januari gaat de officiële opening voor het grote publiek door. Iedereen is dan van harte welkom van 10 tot 17 uur. Tijdens de opendeurdag kan je tal van prijzen winnen en krijgt elke 50ste bezoeker een energiespaarbox cadeau. Voor de kleinsten is er een kinderprogramma voorzien met cadeautjes en wedstrijden.
Kamp C

14 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/kamp-c-onthult-nieuwe-bouwexpo-tijdens-gratis-opendeurdag/