livios logo

(Ver)bouwzorgen op komst? Niet met deze 10 slimme tools

Ga je in 2018 bouwen of verbouwen? Dan moet je een heleboel keuzes maken. Geraak je er niet uit? Livios verzamelde een aantal leuke tools die jou helpen met je project. Zo ben jij klaar om het nieuwe jaar voorbereid te starten!

Jouw project in je broekzak

Knauf, Velux en de Architectenkrant ontwikkelden en mobiele app ‘Mijn Architect’ om je nieuwbouw-of renovatieproject makkelijk te beheren. Met deze tool heb je alle contactgegevens van de personen op je werf en de belangrijkste documenten van je bouwproject bij de hand. Je kan er zelfs realtimeberekeningen mee uitvoeren zoals de evolutie van je lening. Handig om alle aspecten van je project op te volgen. Download nu de app.

RoomViewer

Foto Quick•Step/ UNILIN bvba division flooring
  

Levis Visualizer app

Foto Levis
  

Keukenplanner

Foto èggo
  

Badkamerdesigner

Foto Van Marcke
  

Voldoende gespaard?

Als er iets moeilijk in te schatten is, is het wel je budget. Met de tool van Livios bereken je de kostprijs van je nieuwbouwwoning. Hoeveel moet je specifiek voorzien voor de installatie van je verwarming, ventilatie, elektriciteit of sanitair? Bereken het hier.

Als je zelf de handen uit de mouwen steekt, bespaar je op je verbouwing of nieuwbouw. Wil je weten hoeveel je kan besparen? Bereken het met de calculator van Easykit en krijg een op maat gemaakte budgetraming. Zo kan je goedkoper bouwen of renoveren. Bereken het hier zelf.

Stookolie besparen

Minder energie verbruiken is goed voor het milieu. En voor je portefeuille. Wil je weten hoe je jouw stookolieverbruik verlaagt? Informazout vergelijkt jouw gegevens met die van anderen in een vergelijkbare woonsituatie. Je ontvangt bovendien nuttige tips om energie te besparen. Zo realiseer je mooie besparingen. Vergelijk hier jouw stookolieverbruik.

De gevelsteen van je dromen

Ben je op zoek naar de perfecte gevelsteen, maar kan je niet kiezen? Een bruine? Of toch liever een zwarte? De zoekmachine van Desimpel helpt je met je zoektocht naar de ideale steen voor je gevel. Zoek op kleur, formaat of type. Je krijgt een overzicht van de algemene en technische kenmerken van de steen samen met enkele referenties. Zo zie je bestaande huizen met deze gevelsteen. Start hier je zoektocht.

Nieuwe ramen

Zijn je ramen aan vernieuwing toe? Bereken met de energiecalculator van Deceuninck hoeveel geld en CO2 je uitspaart met nieuwe ramen. Geef je gegevens van je woning in en kies een raam van Deceuninck. Zo zie je in een muisklik hoeveel je uitspaart op een termijn van één, vijf, tien, twintig, dertig, veertig en vijftig jaar. Dat kan al tellen! Bereken het hier.

Dakpannen

Ben je op zoek naar een kleidakpan voor jouw bouw- of renovatieproject? De zoekfunctie van Koramic op de website van Wienerberger helpt je kiezen. Zoek op kleur, afwerking, herkomst of type en vind de dakpan van jouw dromen. Dankzij enkele referenties van bestaande huizen zie je meteen hoe je gekozen dakpan eruit ziet. Zoek hier jouw perfecte dakpan.

Vloerperikelen

Een vloerstijl kiezen die bij jouw persoonlijkheid past is niet altijd gemakkelijk. Daarom ontwikkelde Quick-Step de FloorExplorer. In drie eenvoudige stappen krijg je een overzicht van de vloer- en interieurstijlen die bij jou passen. Doe nu de test.

Twijfel je tussen enkele vloeren? Dan kan je met de RoomViewer verschillende soorten vloerbekleding virtueel uitproberen in jouw ruimte. Test het hier uit.

Kleuradvies

Ben je aan een nieuw likje verf toe in je huis? Met de Levis Visualizer app bekijk je jouw eigen kamer in elke kleur. Heb je rondom je een mooie kleur gezien? De Colour Scanner registreert de kleur en zoekt de juiste tint in het kleurenpalet. Met één tik op je scherm zie je de realistische verfkleuren van Levis op jouw muur. Download nu de app en test verschillende kleuren uit.

Keukenpret

Een keuken kies je niet op een twee drie. Wil je een kookeiland? Of toch liever een spoeleiland. Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken of je jouw keuken gaat verbouwen, kan je zelf een eerste ontwerp maken met de keukenplanner van Eggo of met het 3D-programma van Ixina. Al puzzelend kom je erachter wat jij wil.

Badkamerdilemma’s

Een nieuwe badkamer brengt heel wat vragen met zich mee. Koop je een badkamermeubel met een of twee lavabo’s? Ga je voor een bad? Of toch liever een douche? Plan en realiseer je eigen badkamer met de badkamerdesigner van Van Marcke. Met dit handige programma ontwerp je jouw droombadkamer in 3D en experimenteer je met leuke accessoires en kleuren. Probeer het hier uit.

Zitten jij en je partner met een bouwdilemma? Laat het ons weten via redactie@livios.be!

13 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/ver-bouwzorgen-op-komst-niet-met-deze-10-slimme-tools/