livios logo

Wat kan ik doen indien de aannemer de bouwlijnen fout heeft uitgezet?

Vraag

Mijn nieuwbouw (halfopen bouw) is zo goed als af. Ik liet een landmeter langskomen voor de inplanning van mijn tuinafsluiting. Nu blijkt dat de aannemer een fout heeft begaan. De nog onverkochte aanpalende nieuwbouw staat 20 cm op onze grond. Wat staat me nu te doen en bij wie kan ik hiervoor terecht?

Antwoord

"Uit uw vraagstelling blijkt dat u een beroep heeft gedaan op uw aannemer om de bouwlijnen van uw nieuwbouwwoning uit te zetten", zegt advocaat Johan Dehaese.

"Allicht zal er in deze fase ook een architect betrokken zijn geweest. Indien er daadwerkelijk foutief werd ingeplant betreft dit een fout, en doet u er goed aan om aannemer en architect in gebreke te stellen. De begroting van de schade verschilt van geval tot geval, en hangt af van de concrete situatie. Er zal onder andere rekening gehouden worden met het door u geleden mingenot."

"Zo er geen minnelijke regeling tot stand zal komen, zou u kunnen overgaan tot dagvaarding voor de bevoegde rechtbank waarbij de aanstelling van een gerechtsdeskundige kan worden gevorderd. Deze gerechtsdeskundige kan de kwestie dan onderzoeken en nagaan wie verantwoordelijk is voor het schadegeval, en hoe de door u geleden schade kan worden begroot."

Heeft u een juridische vraag ? Contacteer ons voor een degelijk advies.

Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over bouwpartners


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/vraag/31236/wat-kan-ik-doen-indien-de-aannemer-de-bouwlijnen-fout-heeft-uitgezet/