livios logo

Landmeter verandert datum en noteert dat geleden schade er voordien al was: wat kan ik doen?

Vraag

De buurman ging zijn huis volledig afbreken. De werken waren al 18 dagen bezig voor de landmeter langs kwam. Hij heeft toen foto's genomen van tijdens de werken aangerichte schade, maar in zijn verslag heeft hij de datums veranderd en staat er dat de schade er al was voor de aanvang van de werken. Wat kan ik hiertegen doen?

Antwoord

Een zeer complexe situatie. Volgens jouw uitleg heeft de landmeter in kwestie allesbehalve professioneel gehandeld en voor een verkeerde weergave van de feiten gezorgd. In dat geval moet je ervoor zorgen dat je het verslag betwist en indien nodig de landmeter in gebreke stelt.

Een complexe situatie, want hoe kan je bewijzen dat de landmeter in kwestie de zaken heeft verdraaid? Hoe dan ook, in deze situatie doe je er zeker niet slecht aan om juridisch advies in te winnen.  

Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over bouwpartners


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/vraag/31669/landmeter-verandert-datum-en-noteert-dat-geleden-schade-er-voordien-al-was-wat-kan-ik-doen/