livios logo

Landmeter komt offerte niet na: wat kan ik doen?

Vraag

Ik heb toegezegd op een offerte voor bepalen van de exacte perceelgrenzen van een stuk landbouwgrond. Ik heb in die offerte de beschrijving gebruikt die zij ook op hun site gebruiken om het verschil tussen opmeting en exacte perceelgrenzen te maken. Ze hadden mij ook mondeling beloofd dit in orde te brengen binnen de maand.

Blijkbaar hebben zij een offerte opgesteld voor een gewone opmeting en niet voor het plaatsen van de grenspalen zoals ik aangevraagd heb. Blijkbaar komen er dan ook nog eens extra kosten bij waarvan ik nooit op de hoogte gesteld was én die niet vermeld stonden in de offerte. Zelfs niet als 'eventueel bijkomende kosten'. Na veelvuldig telefonisch contact blijven ze volhouden dat ik enkel een opmeting heb aangevraagd. Maar ik heb een exacte perceelgrens bepaling gevraagd. Ze wilden mij dan tegemoetkomen en de grenspalen gratis zetten. Ik heb hier nadien een bevestiging van gevraagd en nu zeggen ze dat hier nooit sprake van geweest is, maar ze willen mij wel een korting geven... Het komt er dus op neer dat alles in totaal het dubbele zal kosten van de oorspronkelijke offerte waarop ik heb toegezegd. Als de beginofferte zo hoog was geweest, had ik dit nooit aangevraagd... Wat kan ik doen?

Antwoord

Als er op voorhand een duidelijke offerte opgemaakt is, dient de landmeter zich daaraan te houden. Hij mag u niet meer aanrekenen dan op de offerte vermeld staat. We nemen aan dat je deze offerte nog steeds in je bezig hebt? 

We raden je aan om via aangetekend schrijven de landmeter in gebreke te stellen en indien er geen reactie komt een advocaat onder de arm te nemen. Als er inderdaad op de offerte vermeld staat dat het voor het bepalen is van de exacte perceelgrenzen en het plaatsen van de grenspalen was, dan is de landmeter in fout. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over bouwpartners


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/vraag/31780/landmeter-komt-offerte-niet-na-wat-kan-ik-doen/