livios logo

Kan ik verkaveling in twee stukken verdelen?

Vraag

Wij bezitten al bijna 25 jaar een huis en een groot magazijn. Dit hebben we 50/50 zakelijk en privé aangekocht. Nu zouden wij graag willen dat de ongeveer 1.400 vierkante meter in twee delen wordt verdeeld, zodat de zaak voor 100% eigenaar wordt van het magazijn en wij privé voor 100% eigenaar worden van het huis.

Het magazijn heeft een eigen oprit van 6 meter naar achteren toe en is met een omheining afgescheiden van de woning. Is het mogelijk deze lijnen te hanteren en deze vast te laten leggen door een erkende landmeter en dan een notariële beschrijving erop te laten doen? De lening die op de aankoop liep, is reeds 10 jaar afgelopen. 

Antwoord

"Dat is perfect mogelijk", aldus landmeter-expert Jan De Wael. "u wil van woning en magazijn twee afzonderlijke percelen maken. Dat kan eenvoudig met een opmeting door een beëdigd landmeter die de basis zal vormen voor een verdelings-/ruilingsakte tussen u persoonlijk en uw vennootschap (notarieel)."

Beantwoord door: Jan De wael, Jan De wael
Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over bouwpartners


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/vraag/33897/kan-ik-verkaveling-in-twee-stukken-verdelen/