livios logo

Hoeveel kansen moet je aannemer geven om fout recht te zetten?

Vraag

Wij hebben een jaar geleden een gietvloer laten leggen in onze garage. De eerste maal dat de firma de vloer kwam gieten, hebben ze de verkeerde kleur erop gezet. Een korte periode later hebben ze de vloer opnieuw gegoten in de juiste kleur. Dit was niet volledig gelukt want aan de plinten met de muur was de oude kleur nog steeds te zien. Ook konden we onze garagedeur niet openen omdat de vloer te hoog kwam.

De firma is toen voor een derde keer de vloer opnieuw komen doen. Het probleem met de deur is toen opgelost, maar na korte tijd kregen we roestkleurige plekken ter hoogte van de garagepoort en op andere plaatsen. Diezelfde firma is toen voor een 4de maal de vloer opnieuw komen doen, initieel leek dat goed gelukt waardoor de laatste factuur betaald werd.

Echter een paar weken later verschenen er witte plekken op de vloer. De firma is toen langsgekomen en heeft ons een speciaal product gegeven om de vlekken te verwijderen, maar ook dat product kreeg de vlekken niet weg en er komen van tijd tot tijd nieuwe vlekken bij. Die firma zou nu voor een 5de keer de vloer opnieuw komen doen.

Hoeveel kansen moeten wij die firma geven om het op te lossen vooraleer we hen in gebreke kunnen stellen? Wij zouden liefst naar een andere firma gaan want we hebben geen vertrouwen meer in hun capaciteiten, waarbij we willen dat de firma de kosten voor een nieuwe vloer (gelegd door een andere firma) en ook nog een schadevergoeding betaalt, maar we weten niet of we daar juridisch recht op hebben.

Antwoord

Het gegeven dat er al veel tussentijdse ingrepen gebeurden, maakt het er niet makkelijker op om juridisch een nieuwe vloer af te dwingen, op kosten van de oorspronkelijke aannemer.

Ik vrees dat je met een vergoeding voor minderwaarde gaat eindigen. Evenwel voorbehoud voor oorzaak en aard van de problemen ...

Laat alleszins niet eigengereid herstellingswerken uitvoeren door een andere aannemer om nadien de rekening door te schuiven. Wat je wel al zou kunnen doen, is van een andere expert een omschrijving vragen van de mogelijke oorzaken en euvels. Dat geeft een idee over slaagkansen en resultaten in geval van gerechtelijk initiatief.

Advocaten en Bemiddelaars Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/vraag/35494/hoeveel-kansen-moet-je-aannemer-geven-om-fout-recht-te-zetten/