livios logo

Woningbouwer begeleidt bouwers via app: “Vergelijk het met online vliegtickets boeken”

De meeste ervaringsdeskundigen zullen het zeker beamen: bij het bouwen of renoveren van een woning zijn steengoede afspraken cruciaal. Het Antwerpse bedrijf Verelst Woningbouw lanceerde een aantal maanden geleden de app Stapp20, een visuele leidraad van ondertekening tot oplevering, voor iedere betrokkene tijdens het bouwproject. Algemeen directeur Sven Reynaert legt uit hoe hij inspiratie bij zijn klanten vond.

What’s in a name?

Veel in dit geval. Met Stapp20 biedt de woningbouwer zijn klanten een digitaal platform aan waar ze op ieder moment kunnen zien waar ze aan toe zijn. En dat in twintig stappen. “Je kan de werking van de app vergelijken met het online boeken van een vliegreis”, vindt Sven Reynaert. “Je geeft je naam in, de datum, kiest je stoel, geeft aan hoeveel bagage je meeneemt, tot je uiteindelijk het ticket betaald hebt.” Kortom: hoe beter de voorbereiding, hoe vlotter je jouw droombestemming bereikt.

stapp20

Met Stapp20 biedt de woningbouwer zijn klanten een digitaal platform (smartphone, desktop, tablet) aan waar ze op ieder moment kunnen zien waar ze aan toe zijn. En dat in twintig stappen.

Foto Verelst Woningbouw en Renovatie
  

 

“Resultaat van jaren feedback”

Momenteel proberen een twintigtal bouwers de applicatie uit. Waar mogen ze zich aan verwachten? “Met deze app moeten alle partijen korter op de bal kunnen spelen, zodat het totale bouwproject sneller verloopt. Bij elke stap leggen we ook uit wat er gebeurt en welke actie er daarop moet volgen. Zo krijgt de klant een duidelijke, visuele leidraad”, gaat Reynaert verder. “Wij van onze kant, kunnen keuzes bespreken en studies laten uitvoeren, terwijl de bouwheer wacht op bepaalde documenten. Zo optimaliseren we de wachttijden.”

Maar naast snelheid is vooral een goede communicatie cruciaal. “We nemen al jaren enquêtes af bij onze klanten. Hun boodschap is eenduidig: begeleiding en een duidelijke communicatie zijn de grootste bezorgdheden. Logisch ook, want bij bouwprojecten - zeker sleutelklare - komen vele partijen kijken, zowel intern als extern.”

Ook op andere vlakken vergemakkelijkt de app het leven van de bouwers, benadrukt Sven Reynaert: “We zorgen ervoor dat de klanten alle mogelijkheden hebben bestudeerd alvorens beslissingen te kunnen nemen, om latere wijzigingen en onvoorziene kosten te voorkomen. Daarenboven krijgen ze meer inzicht in het proces dat voorafgaat aan de effectieve start van de bouw. Een bijkomend voordeel is dat ze alle belangrijke documentatie centraal in de app kunnen beheren.”

sven reynaert verelst

Algemeen directeur Sven Reynaert: "We nemen al jaren enquêtes af bij onze klanten. Hun boodschap is eenduidig: begeleiding en een duidelijke communicatie zijn de grootste bezorgdheden."

Foto Verelst Woningbouw en Renovatie
  

 

“Zelf scherp blijven”

Concreet is de app opgedeeld in twee gedeeltes: tien voorbereidende stappen om je dossier op punt te stellen en tien stappen tijdens de eigenlijke uitvoering. “We merken nu al dat hoe vlotter deel één verloopt, hoe aangenamer en vlotter de eigenlijke bouw vordert.”

En hebben ze zelf ook al iets bijgeleerd als bedrijf? “Absoluut”, verzekert de algemeen directeur ons. “Onze verschillende interne afdelingen hebben dankzij de app al een veel ruimer beeld van wat zo’n bouwproject inhoudt. Het is de uitgelezen kans om ook onze eigen diensten maximaal te verbeteren. Bovendien stellen we ons op deze manier heel openlijk in vraag door aan de klant te tonen waar we mee bezig zijn. Dat houdt ons scherp. Een beetje zelfkritiek is nooit slecht (lacht).”

14 dingen die je moet weten over bouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwpartners/woningbouwer-begeleidt-bouwers-via-app-vergelijk-het-met-online-vliegtickets-boeken/