livios logo

Dit waren de 10 toppers van 2017!

Geen jaarafsluiter zonder lijstjes! We schotelden jullie weer heel wat tips, opinies en actualiteit voor die hopelijk invloed hebben op jouw (toekomstig) project. Welke artikels uit onze nieuwsbrieven konden jullie het afgelopen jaar het meest bekoren? De Livios-top 10 van 2017:

Niets zo irritant dan een constant wegvallend wifisignaal binnenshuis. Hoe zorg je ervoor dat je overal in huis geconnecteerd blijft?

Foto Telenet
  

Architect Vincent Van Den Broecke luidt de alarmbel. Steeds vaker ziet hij dat mensen te veel betalen voor een bouwgrond.


  

Welgeteld nul euro betalen ze voor verwarming én warm water. Yves en Ann uit Hasselt plukken volop de vruchten van hun energiezuinige nieuwbouw.

Foto Yves Dupont
  

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van burentwisten? En nog belangrijker: wat doe je eens het zover is? We vroegen het aan advocaat en Vraag- en Antwoord-panellid Mark Huygen.

Foto Getty Images
  

1. Grenzeloos wifiplezier van kelder tot zolder

Niets zo irritant dan een constant wegvallend wifisignaal binnenshuis. Hoe zorg je ervoor dat je overal in huis geconnecteerd blijft?

Lees het artikel

2. 15 tips voor de perfecte inloopdouche

De walk-indouche of inloopdouche is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de Vlaamse badkamers. En het einde van deze trend lijkt nog niet in zicht.

Lees het artikel

3. Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? Doe de test!

Wat als je met behulp van een simpele kaart kon nagaan of het wel rendeert om pv-panelen te installeren bovenop je dak? Vanaf nu is dat helemaal mogelijk.

Lees het artikel

4. "300.000 euro voor woning wordt heel nipt"

Architect Vincent Van Den Broecke luidt de alarmbel. Steeds vaker ziet hij dat mensen te veel betalen voor een bouwgrond. Met als gevolg dat ze hun oorspronkelijke droomwoning moeten laten varen. 

Lees het artikel

5. Karel betaalt slechts 250 euro per jaar voor verwarming en warm water: dit is zijn geheim

Amper 250 euro, goed voor de aankoop van 1 ton houtpellets. Meer heeft Karel Beuckelaers uit Herent niet nodig om de winter door te komen. Hij deelt zijn beste tips met Livios!

Lees het artikel

6. Yves vindt manier om van verwarmingsfactuur af te geraken

Welgeteld nul euro betalen ze voor verwarming én warm water. Yves en Ann uit Hasselt plukken volop de vruchten van hun energiezuinige nieuwbouw. En iedereen mag komen kijken hoe ze dat doen!

Lees het artikel

7. De ideale afmetingen van je keuken

De keuken is een van de leefruimtes waar je het grootste deel van je tijd spendeert. Het is dan ook aangenaam als deze ruimte voldoet aan de behoeftes van je innerlijke chef-kok of keukenprinses.

Lees het artikel

8. OPINIE: slimme meter is helemaal niet slim

Vanaf 1 januari 2019 komen de digitale meters onze woningen binnen. De baten overstijgen de kosten ruimschoots, blijkt uit een analyse door de Vlaamse energieregulator VREG. Maar volgens energie-expert Rik Vereecken is het huiswerk van de regering verre van af.

Lees het artikel

9. Slimme meter een feit, maar energiefactuur stijgt niet

Er kwam heel wat reactie op het voorstel van Vlaams Energieminster Bart Tommelein rond de invoering van de slimme meter. Wat gaat zo’n toestel kosten? Wie betaalt de factuur? En wat met de zonnepanelenhouders?

Lees het artikel

10. Schiet jij goed op met je buren? De 3 grootste ergernissen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van burentwisten? En nog belangrijker: wat doe je eens het zover is? We vroegen het aan advocaat en Vraag- en Antwoord-panellid Mark Huygen.

Lees het artikel

Wil je sommige artikels nog eens opnieuw lezen of heb je een bepaald thema gemist? Dan wensen we je alvast veel leesplezier!

15 dingen die je moet weten over bouwregelgeving


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwregelgeving/dit-waren-de-10-toppers-van-2017/