livios logo

Internationale Passiefhuisdagen: ook in België

Foto Passiefhuis - Platform vzw
  

Foto Passiefhuis - Platform vzw
  

Ter gelegenheid van de Internationale Passiefhuisdagen, een initiatief van IG Passivhaus Duitsland en andere Europese organisaties, openen van 7 tot 9 november passiefhuisbewoners uit heel Europa hun energiezuinige huizen.

Ook de Belgische vzw Passiefhuis-Platform wil geïnteresseerden de kans bieden een passiefhuis te bezoeken in eigen land. De bewoners zullen je maar al te graag rondleiden en van alle nodige informatie voorzien. Vanuit hun eigen ervaringen geven ze antwoord op al je vragen over passiefhuizen. Is het niet te koud? Zorgt de ventilatie niet voor lawaai? Is de lucht wel lekker fris? En hoe zit het nu juist met die meerkost en de terugverdientermijn?

Passiefhuis-Platform selecteerde drie passiefhuizen. Een vrijstaande eengezinswoning in Kuurne (8 november), een rijwoning in Gent (8 november) en een vrijstaand massief passiefhuis in de buurt van Gent (21 november). Je kan ze gratis bezoeken maar moet er wel snel bij zijn, want tot nu toe waren er keer op keer meer gegadigden dan vrije plaatsen.

Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven via adriaan.baccaert@passiefhuisplatform.be. Vermeld zeker welk huis je graag wil bezoeken, je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddagsessie en het aantal personen. Naderhand ontvang je dan alle praktische info.

15 dingen die je moet weten over bouwregelgeving


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwregelgeving/internationale-passiefhuisdagen-ook-in-belgie/