livios logo

Hoe slecht financieel beheer syndicus aanpakken?

Vraag

Wat als men vaststelt dat rechtsuitspraken met de nodige stortingen door de raadsman van de mede-eigenaars aan de gemeenschap niet opgenomen werden in de afrekening bij het aftreden van de behandelende syndicus? 

Bijgevolg is dit niet besproken (voorgelegd) en vermoedelijk afgeleid naar een onbekende rekening. Het aftreden van de syndicus was eind 2016. De uitspraak van de rechtbank is uiteraard ook nooit voorgelegd of besproken door de syndicus, maar altijd afgewimpeld.

Het gaat hier over hoge sommen. De syndicus zou het zelf oplossen volgens de raadsman van de mede-eigenaars. Kunnen betrokken mede-eigenaars nog actie ondernemen en op welke manier? Kan men vonnis(sen) opvragen bij de behandelende raadsman uit het verleden, die gepensioneerd is, of moet men zich rechtstreeks wenden tot de rechtbank?

Antwoord

Jouw vraagstelling is wat cryptisch. Het lijkt mij wel dat hier e.e.a. niet voldoende transparant is verlopen. Ik stel voor dat je de syndicus in gebreke stelt en de relevante stukken opvraagt.
In dit eerste opzicht kan ik niet uitvoeriger zijn dan dat.

Advocaten en Bemiddelaars Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Bouwregelgeving

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

15 dingen die je moet weten over bouwregelgeving

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwregelgeving/vraag/35804/he-slecht-financieel-beheer-syndicus-aanpakken/