livios logo

2012 in vijf unieke schakels

Bouw- of verbouwplannen in het nieuwe jaar? Laat je dan inspireren door de projecten van onze Architectenschakel. Wij pikten er vijf uit die niet onopgemerkt zijn voorbijgegaan.

Chevrolet in de kijker

Architecten Tom Scheurs en Katrien Raedts breidden deze woning aan de linkerkant uit met een garage en daarboven een slaapkamer. So? Wel een gerestaureerde Chevrolet is dankzij een raam in de oorspronkelijke zijgevel niet alleen de hoofdrolspeler van de garage, maar van de hele woning.


  


  


  


  


  


  
Ecologie en nul-energie… in het bos

Deze passieve houtskeletbouw met houten gevelbekleding gaat helemaal op in het bos. Deze woning is ook nog op een andere manier één met de natuur: de bouwheer koos bewust voor ecologische materialen. Ook opvallend: de woning is op 16 palen verhoogd boven het terrein neergepoot.


  


  


  
A house with a view

De locatie van deze moderne nieuwbouw is erg opmerkelijk. Op slechts 500 meter van de zee, maar ervan afgescheiden door de typische ‘kustappartementsblokken’. Het contrast in architectuur kan amper groter zijn.


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  
Rieten uitbreiding

De vraag naar extra leefruimte vertaalde zich in een houtskeletstructuur volledig bedekt met riet. Dit materiaal vormt een zachte overgang met de tuin, en is tegelijk een knipoog naar het plaatselijke natuurreservaat.


  


  


  


  


  


  


  
Eyecatcher in dense verkaveling

De aparte vorm van de bouwgrond en de ligging in een ‘dichte’ verkaveling leidde tot een zeer apart resultaat. Een zuidgeörienteerde patio koppelt privacy aan een overvloed aan licht.


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/2012-in-vijf-unieke-schakels/